Strážníci ženu na nádraží okamžitě poznali

Strážníci poznali a zajistili zájmovou osobu pro republikové policisty.

Hlídka městské policie ze stanice Územně strážní služby, která ve večerních hodinách kontrolovala Hlavní vlakové nádraží Plzeň, si v horní hale všimla jí povědomé ženy.  Strážníci věděli, že po čtyřiatřicetileté cizince pátrají státní policisté, a vyzvali jí proto k předložení dokladů. Při ověřování údajů se jejich podezření potvrdilo, vedena byla v evidencích jako osoba v požadavcích  PČR. Strážníci ženu odvezli na obvodní policejní oddělení a předali mužům zákona k dalšímu opatření.

Někteří majitelé se mohli radovat ze znovu nalezených věcí. Muž našel mobilní telefon a předal ho strážníkům.

Poctivý pětatřicetiletý muž přišel v odpoledních hodinách na služebnu strážníků v Plzni na Slovanech. Předal jim chytrý mobilní telefon, který našel ležet na konečné tramvajové zastávce linky 2 na Světovaru. Strážníci nález zadokumentovali a ověřili si, zda není nahlášena jeho ztráta, nebo zcizení. Záhy se na mobilní telefon dovolala žena, která se představila jako majitelka nalezeného telefonního přístroje. Nález se tak k ní v nejkratší možné době dostal zpátky.

Štěstí ani neopustilo zahraničního studenta, který na ulici ztratil peněženku s doklady a platebními kartami.  V centru města ji našla 58letá žena a přišla ji ve čtvrtek dopoledne odevzdat na služebnu strážníků v Perlové ulici.  Ještě ten den se do budovy městské policie dostavil a poptával se, zda někdo jeho ztracené věci náhodou nepřišel odevzdat. Znovu nalezenou peněženku včetně jejího obsahu strážníkům přesně popsal, proto mu jí vydali.

Štěstí si nakonec našlo i majitelku značkového mobilního telefonu. Ta ho ztratila předchozího dne v Plzni na Slovanské. Našla jej naštěstí poctivá žena a donesla ho ke strážníkům.  Telefon ležel na silnici, byl poškozený zřejmě od vozidla. Původně se snažila sama prostřednictvím sociální sítě vyhledat toho, komu by patřil. Potom co se nikdo o nález ale dlouho nehlásil, odevzdala ho na služebnu městské policie.  Jak se ukázalo, sledovat příspěvky na sociální síti se majitelce ztraceného mobilu rozhodně vyplatilo. Brzy věděla, kde ho shánět. Po předložení důkazů o jeho vlastnictví jí ho strážníci předali. Chytrý telefon údajně zapomněla položený na karoserii auta a rozjela se.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz