Vepřová roláda

Ingredience:

600 g vepřové kýty, anglická slanina plátky, plnotučná hořčice, 3 vejce, 1 cibule, olej, sůl, pepř

 

Postup:

Nejdříve si připravíme vajíčka. Na pánvi na troše oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a zalejeme rozšlehanými, osolenými a opepřenými vejci. Osmažíme jen krátce, aby nebyla vejce moc suchá.
Vepřovou kýtu rozřízneme a rozklepeme na větší plát, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny a nakonec navrstvíme nádivku. Plát masa stočíme do roládky a snažíme se ji co nejvíce utáhnout. Roládku zajistíme párátky, aby se nám nerozmotala, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů na 60 minut.
Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a dopečeme ještě 30 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem, případně podléváme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu