PENNY PODPORUJE ELEKTROMOBILITU

PENNY MARKET ve spolupráci s Pražskou energetikou, a.s. otevřely novou dobíjecí stanici pro elektromobily u nově rekonstruované prodejny v Praze – Uhříněvsi. Zahájili tím vzájemnou spolupráci na podpoře elektromobility pro zákazníky diskontních prodejen.

Dobíjecí stanice pro elekromobily na parkovišti u Penny Marketu v Praze Uhřiněvsi.

 

Společnost PENNY MARKET tak vychází vstříc zákazníkům, kteří se rozhodli přispět zlepšování životního prostředí používáním elektromobilu. Ti, kteří přijedou na nákupy do nově otevřené prodejny v Praze – Uhříněvsi elektromobilem, si budou moci dobít svůj vůz zcela zdarma. Běžný elektromobil se za 30 minut dobije na 80 %. Pro uživatele elektromobilů je rovněž připraveno exkluzivní vyhrazené parkování.

 

Jedná se už o druhou dobíjecí stanici v rámci prodejní sítě PENNY MARKET. „První stanici jsme otevřeli loni u prodejny v Praze Lehovci, čímž jsme začali spolupráci se skupinou E.O.N. Nyní zahajujeme spolupráci s Pražskou energetikou, což pro nás znamená významný krok vpřed v rámci rozšiřování sítě nabíjecích stanic,“ uvedl při otevření stanice Václav Šíma, manažer stavebního oddělení PENNY MARKET a dodal: „Spolupráce s oběma společnostmi by měla vést k tomu, že v průběhu následujících dvou let bychom chtěli mít síť nabíjecích stanic u více než 50 prodejen, především ve větších městech. Považujeme to za svůj příspěvek snižování emisí a rozvoji elektromobility, která je pomáhá právě ve větších městech výrazně snižovat.“

 

Dobíjecí stanice v Praze – Uhříněvsi disponuje rychlým nabíjením DC 50kW ve standardu CCS a CHAdeMO a dále běžným standardem AC 22 kW. Její zprovoznění otevírá dlouhodobou spolupráci mezi Pražskou energetikou a PENNY MARKET, které by měla vést k výstavbě dalších více než 20 dalších dobíjecích stanic po celé České republice.

 

RYCHLONABÍJECÍ STANICE PRO ELEKTROMOBILY:

PENNY MARKET – Kolbenova 1094, 198 00 Praha, Hloubětín – 50.1079539N, 14.5471328E

PENNY MARKET – Přátelství, 104 00 Praha – Uhříněves – 50.031193N, 14.611067E


Zdroj:

Tomáš Kubík

Communications Manager / Spokesperson

Penny Market s.r.o.

Internet: www.penny.cz