Opilé strážníci odvezli na záchytku

Kvůli opilé ženě v čekárně ve vestibulu Hlavního vlakového nádraží ČD vyjížděli v pondělí v podvečer strážníci. Skončila na záchytce.

Pro svůj poalkoholový odpočinek si žena vybrala zdejší lavici. Hlídka ji zde našla po příjezdu sedět v předklonu. Její stav jí nedovoloval, aby se sama postavila na vlastní nohy a z místa odešla po svých. Nebyla toho schopná, když se pokusila vstát, padala opakovaně na zem. Schopná nebyla ani zřetelně z důvodu silné opilosti s hlídkou komunikovat. Protože ohrožovala svůj život a zdraví, rozhodli se strážníci odvézt jednatřicetiletou ženu k vystřízlivění na záchytku.

Noc v tomto zařízení díky přemíře vypitého alkoholu strávil také devětadvacetiletý muž. Převezen tam byl před půlnocí strážníky. Ti ho našli ve značně podnapilém stavu na tramvajové zastávce CAN. Pro silnou opilost ho nohy vůbec neposlouchaly.

V pondělí večer obdržela městská policie oznámení o podezření o vloupání do opuštěné chaty. Operační strážník ihned vyslal na místo hlídky v terénu.

Strážníci se poté spojili s oznamovatelem události a ten jim ukázal, odkud slyšel řinčení rozbitého skla a další hluk. Před předmětnou chatou zastihli mladou dvojici – muže a ženu. V podání vysvětlení se muž obhajoval tím, že chatu koupil od svého kamaráda a obývají jí pár měsíců. Že je nemovitost v jeho vlastnictví, nijak nebyl schopen dokázat. V katastru nemovitostí bylo zjištěno, koho je chata v majetku. Protože muž hlídkám nedoložil písemnou smlouvu o jejím pronájmu nebo koupi, pojaly hlídky důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Celou záležitost si převzali k dalšímu šetření policisté z OO PČR Plzeň- Bory.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz