Špaldová buchta s jablky a mrkví

Ingredience:
2 hrnky špaldové mouky, 0,5 hrnku třtinového cukru, prášek do pečiva, 6 lžic olivového oleje, 2 vejce, 250 ml mléka, 3 nastrouhaná jablka, 1 nastrouhaná mrkev, 0,5 lžičky skořice, hrst namočených rozinek

 

Postup:
Mouku prosejeme s cukry a práškem do pečiva. Přidáme postupně olej, vejce a mléko. Nakonec přidáme skořici, mrkev, jablka a dle chuti rozinky (nemusí být, pokud je nemáme rádi).
Vymícháme hladké, tekuté těsto bez hrudek. Nalijeme na plech a upečeme dozlatova při 180 °C. Jestli je moučník hotový, zkontrolujeme špejlí.
Hotový necháme vychladnout a můžeme pocukrovat, poté nakrájíme na kostky a podáváme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu