Vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb 2019 převzali ceny

Kraj ocenil vítěze krajského kola soutěže Zlatý erb 2019.

V pondělí 4. března 2019 převzali zástupci měst a obcí Karlovarského kraje ceny pro vítěze jednotlivých kategorií v krajském kole soutěže Zlatý erb 2019. V soutěži se hodnotí  nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí.  Ceny předala soutěžícím hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a člen Rady kraje Josef Janů.

Do 21. ročníku soutěže se v Karlovarském kraji přihlásilo 25 projektů, z toho 7 z oblasti turistických prezentací. Karlovarský kraj se do soutěže zapojil v letošním roce již potřetí a já mám opravdu velkou radost z toho, že se obce a města z našeho regionu chtějí pochlubit se svými stránkami a ukázat, jaké informační služby svým občanům nabízejí. Všem nám, kteří jsme v denním kontaktu s občany, je více než jasné, že právě snadno dostupné informace a možnost jednoduše komunikovat s obcí či městem jsou pro občany klíčové a velmi jim usnadňují život. Díky vyhlašované soutěži Zlatý erb tak můžeme každoročně sledovat, jak se informační služby napříč regiony vyvíjí a zároveň vylepšují. Moc blahopřeji vítězům k postupu do celostátního kola a všem zúčastněným děkuji za jejich nápady a originální internetové prezentace,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová během slavnostního předání cen.

Předsedou krajské poroty byl člen rady Karlovarského kraje Josef Janů: Díky soutěži Zlatý erb mám možnost třetím rokem podrobně sledovat vývoj obsahu, uspořádání a vzhledu webů našich měst a obcí. Můj subjektivní názor je zcela jasný a tím je pozitivní posun ve všech ukazatelích přihlášených webů. Zde musím účastníky soutěže pochválit a zároveň si trochu nasypat popel na svou hlavu za pomalé řešení situace kolem našeho krajského webu. Úkol je jasný, musím zařídit, abychom i krajský web, který je informačně veden velmi dobře, pozitivně posunuli v oblasti navigace a atraktivity vzhledu. Pro příští rok bych si přál účast i dalších měst i obcí a vyšší počet přihlášek v kategorii inovativních webových služeb.“

Celkově se letos do soutěže opět zapojilo všech 14 krajů České republiky s 432 projekty, včetně těch, které usilovaly o Cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci.

 

Výsledky Karlovarský kraj:

Nejlepší webové stránky města:

  1. Karlovy Vary, mmkv.cz
  2. Ostrov  www.ostrov.cz
  3. Habartov, www. mestohabartov.cz

Nejlepší webová stránka obce:

  1. Tři Sekery, trisekery.cz
  1. Velká Hleďsebe, velkahledsebe.cz
  2. Pila, obec.pila.cz

Kategorie Smart City a nejlepší elektronická služba:

  1. Cheb, https://web.cheb.cz/mss/ – Mapa sociální pomoci

Do celostátního kola postupuje město Karlovy Vary, obec Tři Sekery a město Cheb. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni na konferenci ISSS 1. dubna 2019 v Hradci Králové. Aktuální informace o soutěži Zlatý erb najdete na www.zlatyerb.cz.

 


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková

tisková mluvčí
oddělení vnějších vztahů a styku s veřejností
odbor kancelář hejtmanky