Žáci ze Školy Mánesova vyzpovídali rodiče

Netradiční formu prezentace své školy zvolili žáci Škola Mánesova v Sokolově. Natáčí videa o své škole a i jejich prostřednictvím zvou na návštěvu ve škole rodiče i děti, kteří se právě rozhodují, kam začnou chodit do školy v příštím školním roce.

První krátké video, které žáci Škola Mánesova natočili, je s rodiči dětí, které již do školy chodí. Ptali se jich na to, co si podle nich děti z této školy odnáší do života i na to, jak je školní docházka baví. Výsledek si můžete prohlédnout zde:

Videa žáci natáčeli během workshopů, které s nimi na sklonku roku vedli lektoři občanského sdružení Kvas.

“Pokud hledáte práci, nikoho dnes až zas tolik nezajímá, jaké jste měl známky, ale co vám v hlavě zůstalo a jak s tím umíte pracovat, jak umíte prodat sami sebe. To se na této škole děti učí od první třídy, možná už od školky – prezentují, propojují si znalosti z různých oborů,” říká ve videu jeden z rodičů Viktor Ďurkovský.

“Tato škola dá dětem mnohem větší rozhled, nadhled a učí děti dovednostem, které jsou potřebné v životě, jako třeba: umět pracovat, mít pocit zodpovědnosti, mít více respektu, tolerance. To jsou věci, které se nedají změřit a ve státním školství tak jsou leckdy dost opomíjeny,” popisuje svůj pohled na to, co jejím dětem škola dala, Pavla Vyskočilová.

Navštivte školu během března!

Rodiče i děti, které by zajímalo, jak to ve Škole Mánesova chodí, se mohou během celého března přijít podívat přímo do výuky. Pro návštěvu ve výuce je třeba vyplnit tento krátký formulář: ZDE

Je také možné zúčastnit se ve škole podrobnějšího představení koncepce, podle které škola funguje (představení koncepce se ve škole uskuteční  v sobotu 16.března od 9:30 do 10:30).

“Rádi bychom případným zájemcům, kteří zvažují přihlášení dítěte do naší školy, předem co nejpodrobněji popsali, jak to u nás chodí i vše, co je pro nás ve škole důležité a na co klademe důraz nejen při výuce ale i v každodenním životě školy,” vysvětluje zakladatelka Školy Mánesova Dana Stariatová. “Zároveň si myslíme, že nejnázornější je vidět školu přímo za chodu, proto po předchozí domluvě nabízíme pravidelně i možnost navštívit školu přímo při výuce,” dodává Dana Stariatová.

Škola také pracuje s jedním moderním nástrojem nazvaným q-sort analýza. Tou mohou v uvedeném termínu (16. března od 10:30 do 11:30) projít rodiče, kteří by měli zájem o to srovnat si, nakolik jsou jejich očekávání od školy a hodnoty spojené s výchovou podobné těm, ke kterým se hlásí a na kterých při výuce staví Škola Mánesova a její pedagogové.

Zápis do 1. třídy ZŠ

V sobotu 6. dubna se ve Škole Mánesova uskuteční zápis do 1. třídy.

Zápis do MŠ

V sobotu 4. května se ve Škole Mánesova uskuteční zápis do MŠ.

Škola Mánesova je inovativní soukromá škola ze Sokolova, která moderními a netradičními způsoby podporuje vzdělávání dětí. Zahrnuje gymnázium, základní i mateřskou školu. Vychází z českého vzdělávacího konceptu Škola Můj Projekt. Podrobnosti o škole najdete na webové stránce www.skolamanesova.cz, o životě školy se dozvíte i na facebooku školy.

Více informací:

Dana Stariatová, zřizovatelka Školy Mánesova Sokolov
tel.: 602 664 665
mail: dana.stariatova@skolamanesova.cz