Výstava Jaro v alpinu 2018 / 3.–11.5.

Tak jako v minulých letech se mohou v počátečních dnech května plzeňané i návštěvníci Plzně těšit na výstavu skalniček, květin a okrasných dřevin, kterou pořádá Alpinum klub Plzeň, z.s. na zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí. Na tomto místě se jarní výstavy konají již od roku 1978.

Samotná výstava i prodej s ní spojený se setkávají se značným ohlasem veřejnosti. Návštěvníci zde mohou spatřit nejen běžné rostliny z trvalé výsadby, ale i četné vzácné exponáty rostlin, zapůjčené pro tuto příležitost členy klubu. Velký zájem je i o prodej rostlin. Je to dáno jak zajímavým sortimentem prodávaných rostlin, tak i nízkými cenami, kterým nemohou konkurovat žádné z profesionálních zahradnických podniků v blízkém i vzdálenějším okolí. Důvodem je skutečnost, že prodávající členové Alpinum klubu pěstují rostliny pro radost a teprve v druhé řadě pro výdělek.

 

Výstava s názvem Jaro v alpinu 2018 se uskuteční od 3. do 11. května. Otevřeno bude denně od 9. do 19. hodin, vstup 30 Kč, v sobotu 12. 5. pak bude otevřen jen prodej do 12 hodin a vstup do prodeje bude tento den zdarma.

 

Podrobnosti na www.skalnicky-plzen.cz.