Bez ohledu na počasí se povalovali opilí na chodníku

Úterý bylo opět dnem, kdy strážníci městské policie museli vyjíždět k případům alkoholem zmožených lidí a ve svém stavu ohrožovali svůj život a zdraví.

 Před půl čtvrtou odpoledne obdrželi lochotínští strážníci telefonické oznámení o na zemi ležícím muži před restaurací v Sokolovské ulici. Hlídka po příjezdu na místo okamžitě zjistila, že jde o jí dobře známého pětapadesátiletého muže ze severního Plzeňska. Povaloval se na chodníku a kvůli silné opilosti se nebyl schopen z něho sám zvednout. Nezvládl to ani s pomocí strážníků. Vzhledem k chladnému počasí hrozilo jeho podchlazení. Hlídka proto přivolala své kolegy, kteří ho převezli na záchytku.

Před půlnocí vyjeli strážníci pak do Koperníkovy ulice, kde se na chodníku válel pomočený a značně opilý cizinec. Kvůli silné opilosti nebyl schopný sedmapadesátiletý muž podrobit se dechové zkoušce.  Stejně jako v předchozím případě, i u něj hrozilo v jeho stavu z důvodu nízké venkovní teploty podchlazení. Noc proto strávil střízlivěním v protialkoholní záchytné stanici.

 

V plzeňském útulku přibyli v úterý také noví obyvatelé. Jednalo se o dva psy a jednu fenku.

Tříletou fenku labradora předala v nočních hodinách strážníkům čtyřicetiletá žena, která ji našla osamocenou pobíhat v Písecké ulici.  Kolem krku měla fenka textilní zelený obojek. Komu by patřila, se na místě nezdařilo zjistit. Čtečkou u ní nebyl zjištěn identifikační čip. Hlídka ji proto odvezla do plzeňského útulku, kde se o ni postarali.

Již v dopoledních hodinách strážníci ze skupiny pro odchyt převezli do útulku zhruba dvouletého křížence. O jeho umístění žádali policisté. Vyběhnout měl z bytu v jednom z domů v ulici Na Dlouhých. Majitel tam však nebyl.

V péči pracovníků útulku skončil také zhruba tříletý pittbul. Majitel zvířete ho měl nechat na hlídání svému známému. Ten ho ale z důvodu agresivity nezvládal a majiteli, o němž věděl jen jeho jméno a kde by se měl nacházet, se nemohl dovolat.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz