Kuřecí korma

Ingredience:
maso: 6 plátků kuřecích prsou
marináda: 250 ml bílého jogurtu, 4 stroužky česneku, kousek jemně nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce koriandru
omáčka: máslo, cibule, 1/2 lžičky chilli, 4 lžičky kurkumy, lžička pepře, špetka skořice, špetka muškátového květu, lžička ml. hřebíčku, 1/2 lžičky kardamomu, plechovka kokosového mléka, 1 lžíce citronové šťávy, 80 g plátků mandlí

Postup:
Všechny přísady na marinádu prošleháme a do směsi naložíme prsní řízky vcelku. Necháme rozležet minimálně hodinu, ideálně však přes noc.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, chilli a směs koření. Přidáme maso a opečeme. Podlijeme mlékem a vmícháme zbytek marinády.
Necháme podusit a poté ochutíme šťávou, posypeme mandlemi a podáváme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu