Strážníci ošetřili zraněného na Americké

Neobvyklý případ zaznamenali o víkendu plzeňští strážníci. Na služebnu městské policie přišel mladý muž, aby odevzdal částku 11 000 Kč.

Zapomenuté hotovosti si všiml u jednoho z peněžních bankomatů. Protože nebyla zjištěna na PČR jejich ztráta nebo odcizení, informovali strážníci o všech skutečnostech centrálu pobočky bankovního institutu, jíž bankomat, kde byly peníze nalezeny, patřil. Hotovost byla následně odevzdána do městských ztrát a nálezů.

 

Včera v podvečer byl v Plzni na Americké nalezen na zastávce MHD U Práce zraněný třiačtyřicetiletý muž. Ležel na zemi v podnapilém stavu.  

Hlídka si jeho postavy ležící na břiše na chodníku všimla, když projížděla kolem. Strážníci okamžitě zastavili a snažili se mu pomoci.  Přitom zjistili, že má silně krvácivé zranění v obličeji a z jeho dechu je zároveň cítit alkohol. Ihned ho proto prvotně ošetřili. Zranění, které utrpěl, bylo dle jeho slov důsledkem jeho pádu na lavičku a na zem. Muž se po příjezdu záchranářů podrobil dechové zkoušce. Jejím výsledkem byla naměřená hodnota 2,05 promile. K dalšímu ošetření byl odvezen ZZSPK do zdravotnického zařízení.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz