Nezvaný návštěvník ve sběrném dvoře. Chtěl skočit pod vlak. Opilý dělal problémy na nádraží

Kradl ve sběrném dvoře.

V sobotu v noci překazili strážníci městské policie nezvanému návštěvníkovi návštěvu sběrného dvora v Plzni na Borech. Opatřit si tam chtěl pár věcí, ale narazil. Pozorná ostraha ho zahlédla, jak se po areálu pohybuje a informovala městskou policii.  V prostorách zadní části objektu se podezřelého muže strážníkům podařilo zadržet. V rukou svíral jednu z částí reprosoupravy, další části včetně LCD televizoru ležely připravené u plotu. Po zadokumentování případu byla záležitost předána příslušné přestupkové komisi.

Chtěl skočit pod vlak.

V neděli v půl třetí odpoledne byla městská policie informována ostrahou vlakového nádraží o sebevražedném jednání mladého muže.  Ten se měl se slovy, že chce skočit pod vlak a zabít se, vrhnout z peronu do kolejiště.  Když na místo dorazili strážníci, zjistili, že jde o jim dobře známého 27letého muže. V době jejich příjezdu už ležel před hlavním vchodem do nádraží. Svůj úmysl skoncovat se životem dával hlasitě najevo, přičemž přitom vykřikoval, že požil větší množství drog v kombinaci s alkoholem. Strážníci se ho snažili uklidnit, ale nijak jim to neulehčoval. Chtěl se zvednout ze země, avšak nekoordinoval své pohyby. Proto nešťastně spadl přímo na obličej a způsobil si silně krvácející zranění. Hlídka mu okamžitě poskytla nezbytné ošetření a znovu se jej pokoušela zklidnit a přesvědčit jej, aby si dále již neubližoval. Celou událost si převzala k šetření státní policie. Po poskytnutí první pomoci byl muž záchranáři převezen do nemocničního zařízení, strážníci provedli bezpečnostní doprovod za sanitním vozem.

Opilý muž dělal problémy na vlakovém nádraží.

Přestupková komise a Krajská hygienická stanice Plzeň se budou zabývat přestupkovým jednáním opilého 32letého muže, který dělal problémy v sobotu večer na vlakovém nádraží. Strážníci na místo vyjížděli kvůli tomu, že si i přes výzvu ostrahy odmítal nasadit povinný respirátor. Ten mu hlídka poskytla a pro jeho opilost (3,36 promile) jej vyprovodila z nádraží. To se muži nelíbilo a se slovy „Nahulím tě!!“ zaútočil na jednoho ze strážníků .K odvrácení útoku strážníci použili donucovacích prostředků, byla mu nasazena také pouta. K vystřízlivění byl muž převezen do protialkoholní záchytné stanice.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz