K případům lidí se zdravotními obtížemi volali strážníci záchranáře

Strážníci vyjeli ve čtvrtek v dopoledních hodinách na pomoc muži, který je zapojen do programu Linky seniorů. Senior, jehož doma našli, skončil v péči záchranářů.

Hlídka, která záhy po obdržení informace o signálu tísňového hlásiče byla na místě, zjistila po vstupu do bytu, že dvaadevadesátiletý muž upadl v obývacím pokoji a nemohl se sám zvednout. Při pádu se navíc senior udeřil do hlavy, na jejíž brnění si začal stěžovat. Strážníci pána zvedli ze země a usadili na židli. Do příjezdu záchranné služby pak monitorovali jeho zdravotní stav. Záchranáři seniora transportovali k dalšímu vyšetření do plzeňského zdravotnického zařízení.

Výjezd zdravotnické záchranné služby si strážníci městské policie vyžádali také po poledni k případu v centru města. Během hlídkové činnosti v Pallově ulici si povšimli kolemjdoucího, který působil dojmem, že s ním není něco v pořádku. Cizinec, z jehož dechu byl cítit alkohol, naříkal na své zdravotní obtíže, celý se klepal, byl silně dezorientovaný, uváděl, že má problémy s dýcháním a je mu dost nevolno. Záchranáři muže převezli do plzeňské nemocnice k dalšímu vyšetření. Dechovou zkouškou, která byla u něj provedena, bylo zjištěno, že mu v dechu koluje 2,35 promile alkoholu.

V péči zdravotníků skončil ve večerních hodinách rovněž čtyřiapadesátiletý muž, který ležel opilý a se zraněním hlavy na chodníku v části Slovany. Strážníci jen taktak zabránili jeho pádu, když se pokusil vstát. Hlídka musela přitom čelit jeho slovním vulgaritám, odmítal se od ní nechat ošetřit. Lékař ZZSPK rozhodl o jeho převozu do nemocnice na Borech.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz