Babiččiny šunkofleky

Ingredience:
2 lžíce sádla, 1 cibule, 300 g uzené krkovice, mražená zelenina (dle chuti), sůl a pepř, 500 g vařených fleků, 4 vejce, 200 ml smetany (33 %), čerstvá petrželka

 

Postup:
Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájenou krkovici a zeleninu. Krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a smícháme s vařenými těstovinami.
Přendáme do pekáče a zalijeme vejci rozmíchanými se smetanou a nasekanou petrželkou. Pečeme při 180 °C asi 25–30 minut.
TIP: Pokud máme na přípravu více času, uzené maso nejdříve uvaříme a poté teprve nakrájíme do šunkofleků. Vývar lze použít na polévku.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu