Opilá nezletilá dívka. Rozbitá výloha v Martinské. Agresivní výtržník

Nezletilá dívka se tak opila, že nebyla schopna chůze. Vzhledem k zhoršujícímu se jejímu zdravotnímu stavu museli na místo dorazit také záchranáři.  Bude mít co vysvětlovat. 

Ve čtvrtek v podvečer vykonávala hlídka ze stanice Územně strážní služby pochůzku v sadech 5. května, během níž si všimla na lavičce sedící mladé dívky, která se opírala o dva chlapce. Strážníci pojali podezření, že je dívka opilá a není jí ještě 18 let, což se následně potvrdilo. Dívka nesrozumitelně hovořila, schopna nebyla se postavit na nohy. Dechovou zkouškou jí byla naměřena hodnota hladiny alkoholu v dechu 1,74 promile. Vzhledem k zhoršujícímu se jejímu zdravotnímu stavu nebyla schopna provést opakovanou dechovou zkoušku a na místo museli dorazit záchranáři, kteří si jí převzali k dalšímu ošetření a převozu do zdravotnického zařízení. Chováním nezletilé dívky se budou zabývat pracovníci odboru sociálně právní ochrany dětí, jejichž zástupce se na místo taktéž dostavil. Věc byla předána k dalšímu šetření PČR.

Hlídka ze služebny Městské policie Plzeň – střed zasahoval před devátou hodinou večer v Plzni v Martinské ulici, kde mělo dojít k poničení výlohy.

Dvojici mužů, která odpovídala udanému popisu, zastihli strážníci ještě na křižovatce Americká x Martinská.  Jeden z  nich měl krvácivé zranění na ruce a na dotaz hlídky, proč má ruku od krve a zda nepotřebuje přivolat  ZZSPK, se jen pousmál a uvedl, že ošetření nechce. Jednadvacetiletý muž přiznal, že se mezi sebou společně pošťuchovali, a že je možné, že něco opravdu rozbili. Celá věc bude předána dál k  řešení přestupkové komisi.

Strážníci městské policie si v noci museli poradit s agresivním mužem, který řádil v centru města. Záležitost bude řešit přestupková komise.

Muže si hlídky městské policie všimly během pochůzky na rohu ulic Martinská a Americká. Byl evidentně opilý, vrávoral a přitom se přidržoval plotu předzahrádky. Poté vešel do průchodu, kde je vchod do místního klubu. Po chvilce odtud zaslechly hlídky silné rány.  V chodbě domu pak strážníci našli muže, jak mlátí do několika dveří.  Na jejich výzvu svého jednání zanechal. Ošetření zranění na kloubech ruky, které si svým jednáním zřejmě způsobil, razantně odmítl. K celé záležitosti se nedokázal sedmadvacetiletý Plzeňan smysluplně vyjádřit a své jednání vysvětlit. Během řešení se pokusil strážníka odstrčit a z místa odejít, v čemž mu bylo zabráněno pomocí donucovacích prostředků, skončil s želízky na rukou. Ani poté se však dotyčný neuklidnil, odmítal s hlídkami spolupracovat, kopal kolem sebe a střídaly se u něj  nálady  a návaly agrese. Protože nekontroloval své chování, zamířila s ním hlídka do protialkoholní záchytné stanice. Tady se podrobil dechové zkoušce, jejímž výsledkem byla naměřená hodnota 2,84 promile. Celá věc bude podstoupena k dořešení správnímu orgánu.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz