Záchrana koťat. Opilci v ulicích

Záchrannou akci koťat mají za sebou strážníci ze služebny na Borech, zachraňovali je z kanálu ve Skvrňanech.

V sobotu byla hlídka ze skupiny pro odchyt zvířat prověřit oznámení ve Skvrňanech v Macháčkově ulici, kde na jednom z kanálů měla sedět zoufalá kočka hledající své kotě. Strážníci jí sice u něj nenašli, ale pátrali dál, obešli všechny kanály a taky do nich nahlédli. A skutečně v jednom z nich kotě nalezli.  Nejdříve bylo nutné otevřít víko, proto si přivolali na pomoc své kolegy, s jejichž vybavení se to zdařilo.  Po otevření víka se ukázalo, že uvnitř jsou celkem tři plachá koťata.  Ta však ihned zalezla mezi roury parovodního potrubí.  Strážníci se je snažili zprvu nalákat a pochytat do podběráku, bohužel s neúspěchem. A tak nastražili do kanálu odchytovou síť, do které se nejdříve dvě zvířata a poté i poslední zachytilo. Hlídky se ještě před uzavřením kanálu přesvědčily, zda uvnitř nejsou žádná jiná koťata. Záchranná akce má svůj šťastný konec, koťata byl vypuštěna zpět do přírody k matce, která si je odvedla.
 


Cizinec chtěl v sobotu v podvečer v centru města ukončit svůj život skokem z mostu. Na místě byli jako první strážníci městské policie.

Když hlídka přijížděla inkriminovanému místu, stál muž za zábradlím na železné lávce pro pěší a chystal se skočit na betonovou cestu na náplavce. Potom co uviděl vozidlo strážníků, přelezl zpátky na lávku. Hlídka k němu doběhla a odvedla ho raději do bezpečí mimo most. Muž byl pod vlivem alkoholu, drog a léků. Prohlásil, že když mu dnes zabrání strážníci skočit z mostu, tak skočí z něj zítra. Na místo byli přivoláni záchranáři, než však dorazili, vyhrožoval, že svůj čin zopakuje. Několikrát se pokoušel dostat k mostu zábradlí, několikrát si klekl a začal pojídat trávník. Dechovou zkouškou u něj byla zjištěna hladina alkoholu 2,26 promile. Za doprovodu strážníků za sanitním vozem, byl transportován do zdravotnického zařízení. Celou věc si převzala k dalšímu šetření PČR.


Plné ruce práce měli strážníci s lidmi v ulicích města, kteří dost přehnali s konzumací alkoholu a ve svém stavu nekontrolovali své chování a ohrožovali svůj život a zdraví.

Prvním klientem protialkoholní záchytné stanice se stala devětačtyřicetiletá žena. V Plachého ulici si ustlala na chodníku.  Přemíra vypitého alkoholu ji natolik zmohla, že se nezvládala postavit na nohy.

Druhým, koho dopravili strážníci do stejného zařízení, byla také žena.  V sobotu dopoledne jí hlídka našla namol opilou ležet v centru na rohu ulic Americká a Martinská. V průběhu řešení záležitosti dotyčná neustále vykřikovala nesmyslné fráze. Dechová zkouška prokázala, že jí v dechu koluje 2,82 promile. Dvaašedesátiletá žena se pokoušela vstát, avšak opakovaně padala na zem.

Dost zabrat dali strážníkům na Lochotíně téhož dne odpoledne dva opilci. Muži ve věku 44ti  25ti let si ustlali v kolejišti tramvaje, odkud je musela hlídka odvléci do bezpečí na chodník. Oba kvůli tomu, že ohrožovali svým jednáním svůj život a zdraví, byli dopraveni na záchytku.

K dalšímu případu si museli strážníci volat záchranáře, neboť muž, jehož našli ležet v parku v centru města opilého, si způsobil poranění v obličeji. Přičemž si poté stěžoval na bolest hlavy. Při dechové zkoušce nadýchal 3,67 promile. Muž byl převezen k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení na Lochotíně.

Pobytu na záchytce se nevyhnul devatenáctiletý mladík. Hlídka městské policie ho našla na základě předchozího oznámení ležet v noci na neděli u krajnice vozovky Dobřanské ulice.  Na místě byla s ním jeho přítelkyně. Muž byl agresivní, byl na ní vulgární a neovládal své jednání. Výzvu strážníka, aby svých vulgarit zanechal, neakceptoval a fyzicky se poté pokusil svou přítelkyni napadnout, v čemž mu bylo zabráněno za pomoci donucovacích prostředků, skončil s nasazenými želízky na rukou. K vystřízlivění byl převezen na záchytku.


Strážníci městské policie vyjeli prověřit v sobotu dopoledne oznámení o tom, že v jednom z vnitrobloků na Slovanech se nachází muž, který měl na veřejnosti onanovat.

Hlídka přijela na místo, kde už na ně čekala oznamovatelka události. Podezřelý muž ji zmizel z dohledu, ale udala strážníkům jeho popis a ti se vydali pátrat v okolí. Během toho obdrželi strážníci od operačního strážníka informaci, že jiná oznamovatelka spatřila muže totožného popisu, jak se dopouští stejného jednání jako předtím a následně se měl uzavřít do přenosné toalety. Tady strážníci podezřelého muže zajistili. Případ dál šetří PČR.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz