Opilý muž nadýchal přes 4,5 promile. Žena se nešťastně poranila při otvírání nápoje

Namol zpitého muže našla hlídka městské policie ze služebny Doubravka v pátek odpoledne v obchodním domě v Masarykově ulici, nadýchal víc jak 4,5 promile.

Na místo hlídka městské policie byla vyslána operačním strážníkem, který obdržel oznámení na lince 156. Muž byl nalezen v obchodních prostorách místní prádelny. Jakmile ho strážníci probudili, pokusil se vstát, měl obrovské štěstí, že tam hlídka byla, jelikož jen její zásah zabránil tomu, aby nespadl na betonovou podlahu. Devětatřicetiletý muž se podrobil dechové zkoušce, jejímž výsledkem byla neuvěřitelná naměřená hodnota 4,67 promile. Po převozu do protialkoholní záchytné stanice bylo zjištěno lékařkou, že se jedná o diabetika, a proto byli přivoláni záchranáři, kteří si ho převzali do své další péče.

 

Nezbytnou první pomoc poskytli strážníci městské policie v pátek odpoledne mladé ženě v centru města, která se nešťastně zranila při otvírání nápoje. Žena se severního Plzeňska byla převezena záchranáři k ošetření do zdravotnického zařízení.

Potom, co si nápoj žena zakoupila v potravinách, chtěla si ho ihned otevřít. Bohužel se stalo to, že se její u kovového víčka utrhl úchyt, a proto ho chtěla nějak otevřít. Vzala si na to nůžky, ty jí však tak nešťastně sjely po skleničce, že si způsobila vážné řezné poranění dlaně ruky. V tomto stavu ji uviděla náhodná kolemjdoucí, která následně oslovila hlídku, jež byla zrovna na náměstí Republiky. Strážníci ženě poranění prvotně ošetřili, přiložili na něj tlakový obvaz, pokusili se zastavit krácení a přivolali záchranáře.

 

Městská policie hlásí nález dvou transportních boxů na zvířata. Majitel si je bude moci vyzvednout na ÚMO 3, Plzeň – oddělení ztrát a nálezů.

Nález přepravních boxů byl oznámen v pátek na městské policii. Přepravky, které byly prázdné, se našly v odpoledních hodinách na Americké třídě. Jelikož nebyl na místě žádný vlastník, budou předány příslušnému orgánu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz