Kokosové kuličky

Ingredience:
korpus: 7 bílků, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 5 lžic polohrubé mouky, citrónová kůra, strouhaný kokos, 50 g másla, rum
krém: 1 plechovka kondenzovaného mléka, 7 žloutků, 100 g cukru, celé mandle (loupané)

 

Postup:
Zavřenou plechovku kondenzovaného mléka ponoříme do studené vody v hrnci, přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny. Po zchladnutí otevřeme.
Do sněhu zašleháme cukry, mouku, citrón, kůru, kokos a zchladlé máslo. Upečeme na vysypaném plechu, korpus natrháme, pokapeme rumem a necháme rozležet.
Žloutky s cukrem ušleháme nad parou a do zchladlé hmoty vmícháme kondenzované mléko. Krém a korpus promícháme. Tvoříme kuličky s mandlí uprostřed, které obalíme v kokosu. Uchováváme v chladu.

 

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu