Městská policie Plzeň pořádala 10. ročník „Branného dne“

Den plný zábavy, her, ale také legrace zažili ti, kteří přišli ve středu 24. 05. 2018 soutěžit do areálu dobrovolných hasičů na Bílé Hoře. Městská policie Plzeň ve spolupráci s MO Plzeň 1 upořádala pro žáky druhého stupně ZŠ„ Branný den “.

Tentokrát se vše odehrálo pod záštitou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého, díky kterému děti získaly reflexní kšiltovky. Všichni účastníci si ji odnesli jako dárek, který kromě toho, že udělal radost dětem i učitelům, tak i plní účel bezpečnostního prvku. Zúčastnilo se 24 čtyřčlenných smíšených družstev z třinácti základních škol v Plzni. Žáci absolvovali běžeckou trať dlouhou 3 000 metrů, na které zdolávali řadu překážek na osmi stanovištích.

Kromě fyzických aktivit si zde děti zasoutěžily i v testu základního právního minima u stanoviště MP Plzeň. Mimo Městské policie Plzeň a Městského obvodu Plzeň 1 se na akci podíleli i další partneři, kterými jsou: SDH Bílá Hora, ZZS PK, HZS PK, Rádio Evropa 2 a Masarykova ZŠ. Popřát hodně štěstí v závodu dětem přišel zástupce velitele MP Plzeň, Bc. Michal Rybáček, MBA. Za HZS PK přišel děti přivítat brigádní generál Ing. František Pavlas. Všichni dětem popřáli hodně úspěchů a zástupce velitele MP Plzeň společně s brigádním generálem HZS PK slavnostně odstartovali první tři účastníky závodu. Vítězem letošního ročníku se stala Benešova ZŠ. Na druhém místě se umístila 1. ZŠ a na místě třetím skončila 15. ZŠ. Na čtvrtém a pátém místě se umístili žáci z 22. a 31. ZŠ.

Na závěr „Branného dne“ si strážníci pro děti připravili ukázku práce psovoda MP, odchytového vozidla a hasiči ukázali dětem záchranu zraněné osoby z výšky 40 m. Vše vyvrcholilo společným setkáním u táboráku, kde na všechny přítomné čekalo občerstvení, které si pro ně připravil MO Plzeň 1. Žáci, kteří se umístili na prvních pěti místech, byli odměněni krásnými cenami. Děti si převzaly nejen dárky, ale i putovního velblouda, kterého si tentokrát odnesla Benešova ZŠ. Smyslem celé soutěže je upevnit znalosti a dovednosti v případech, kdy se děti dostanou do situace, která ohrožuje jejich zdraví nebo život nebo jejich kamarádů a  případně správným přístupem umět nebezpečné situaci předejít.


Zdroj:

Vlčková Andrea

Metodik prevence kriminality MP Plzeň

Tel: 378036931, 777 173 201