Beseda s fotbalistou Pavlem Horváthem

O fotbalu a tak. 

Beseda s fotbalistou a trenérem Pavlem Horváthem

V rámci cyklu přednášek a besed s názvem „Svět kolem nás“ navštíví 31. ledna Gymnázium Františka Křižíka fotbalista a trenér Pavel Horváth. Mluvit se bude samozřejmě zejména o fotbalu a jeho fotbalové kariéře.

 

 

V rámci cyklu Svět kolem navštívili gymnázium kytarový virtuos Lubomír Brabec, dcera sira Nicholase Wintona Barbara Wintonová, experimentální archeolog Pavel Pavel, astronom Jiří Grygar, designer vozů Ferrari Maurizio Corbi nebo shakespearolog Martin Hilský. Proběhlo také několik výstav – např. výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka nebo výstava plzeňských komiksových kreslířů s názvem Plzeňská bublanina. Další beseda proběhne hned následující úterý – v úterý 6. února budou diskutovat se studenty školy historici Jaroslav Čvančara a Vlastislav Janík o Operaci Anthropoid a atentátu na Reynharda Heydricha.

 

Beseda pro studenty školy i pro veřejnost proběhne ve středu 31. ledna od 9 hodin v aule gymnázia, Sokolovská 54, vstup je zdarma.

Besedu pořádá Gymnázium Františka Křižíka a Středoškolský klub ASK ČR při gymnáziu.

 

Kontakt na organizátory: Jan Hosnedl, GFK, tel. 737 55 96 82, jan.hosnedl@krizik.eu.

 

Pavel Horváth

Pavel Horváth (* 22. dubna 1975 v Praze) je bývalý český levonohý fotbalový záložník a reprezentant. Naposledy hrál za Viktorii Plzeň, kariéru ukončil po sezoně 2014/15 po utkání proti 1. FK Příbram (výhra Plzně 5:2). Byl to klasický „špílmachr“ – tvůrce hry, dokázal dobře číst hru a dát překvapivou přihrávku. Mimo to dokázal přesně vystřelit i z větší vzdálenosti. V kabině byl znám jako věčný šprýmař. Ve své bohaté kariéře hrál mj. za obě pražská „S“ – Spartu i Slavii, působil v Portugalsku, Turecku a Japonsku. Od července 2017 je trenérem FK Baník Sokolov.

V letech 2010, 2011, 2012, 2013 zvítězil v české anketě Fotbalista roku v kategorii Osobnost ligy.

 

Zdroj: Wikipedia

 


Zdroj:

Mgr. Jan Hosnedl
zástupce ředitele

Gymnázium Františka Křižíka a základní škola, s.r.o.
Sokolovská 54
323 00, Plzeň
Tel.: +420 377 925 715
GSM: +420 737 559 682
e-mail: Jan.Hosnedl@krizik.eu