Krkovička po Kansasku

Ingredience:
olej (olivový), cibule, 2 stroužky česneku, 180 ml rajčatového pyré, 60 ml jablečného octu, 2–3 lžíce třtinového cukru, lžíce papriky (sladká), lžíce křenu (strouhaný), lžíce worcesterské omáčky, sůl, pepř, 8 ks vepřové krkovice

 

Postup:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčatové pyré, ocet, cukr, koření a podle chuti pepř a sůl. Necháme omáčku zhoustnout a vychladnout. Do omáčky naložíme maso a necháme v lednici uležet alespoň 12 hodin. Poté dáme krkovičku na gril a zprudka osmahneme z obou stran. Podáváme s bramborem a oblíbenou omáčkou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu