Ukradla maso. Liška. Muž v hledáčku. Doplatil na ranní jízdu Plzní

Ranní jízda se mu nevyplatila.

Doplatil na nerespektování zákazu vjezdu.

Sobotní ranní cesta Plzní nedopadla dobře pro řidiče osobního motorového vozidla Citroen Xsara.  Před sedmou hodinou ráno vjel do Šumavské ulice, do zákazu vjezdu.  Jeho počínání si všimli strážníci, kteří jej zastavili. Během kontroly pojali z jeho chování podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu.  Nasvědčovala tomu i jeho značná nervozita a setřelá řeč při hovoru.  Řidič strážníkům přiznal, že večer pil.  Přítomnost alkoholu potvrdila dechová zkouška, 34letý cizinec nadýchal 0,74 promile.  Případ je nadále v šetření policistů ČR.

 

Liška.

V neděli ráno přijal operační strážník na lince 156 oznámení o ležící zmatené lišce na přechodu pro chodce v Thámově ulici na Borech. Strážníci z odchytové skupiny na místě zjistili, že není nijak zraněná, ale pouze pravděpodobně lehce otřesená po srážce s vozidlem. Pomocí podběráku zvíře odchytili a následně ho vypustili v lese.

 

Muž v hledáčku policistů.

Přehraboval se v popelnicích.

V sobotu v nočních hodinách zajistila a předala hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed kolegům z republikové policie hledaného 50letého muže. Po půl jedenácté v noci byl přistižen strážníky na Husově náměstí při přehrabování v popelnicích. Jako důvod svého jednání uvedl, že mu dovnitř měly spadnout cigarety.

 

Doplatil na osobní znalost strážníků.

Páteční večer se určitě nevydařil dle představ 41letému Plzeňanovi, který se po osmé hodině večer procházel Tylovou ulicí. Na obchůzce zde byli v tu dobu strážníci ze stanice Územně strážní služby a hned v něm poznali osobu, o jejíž předání mají právní zájem policisté.  Hlídka se u něj zastavila a provedla lustraci jeho osoby v policejních evidencích. Výsledek strážníkům potvrdil, že se nemýlili. K dalším úkonům ho převezli proto na policejní oddělení.

 

Ukradla maso.

Téměř tři kilogramy masa se pokusila v pátek ráno odcizit v prodejně ulici Karla Steinera 28letá žena z jižních Čech. Zboží za víc jak 500korun si místo do nákupního košíku nandala do svého batohu. U pokladny ale za něj neplatila. Pracovník ostrahy ji následně zajistil a předal strážníkům. Ti při dalším ověřování zjistili, že je žena pro policisty zájmovou osobou. Proto ji hlídka městské policie dopravila na policejní oddělení republikových policistů.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz