Z činnosti strážníků

Podnapilého muže za volantem vozu přistihli dnes nad ránem strážníci v centru města.  Nadýchal přes jedno promile.

Před půl pátou ráno řidič s vozidlem projel vysokou rychlostí z náměstí Republiky do ulice Rooseveltova, přičemž nerespektoval dopravní značení, čímž upoutal pozornost hlídky městské policie. Po chvíli ho strážníci viděli, jak projel z ulice sadů 5. května do Pražské ulice v protisměru, kde porušil následně další zákaz vjezdu. Tady jeho cesta skončila, protože byl hlídkou zastaven. Šestadvacetiletý muž původem z Polska se při kontrole podrobil dechové zkoušce, jelikož z jeho dechu byl cítit alkohol. Přístroj ukázal hodnotu 1,12 promile, při opakovaném měření byl výsledek dechové zkoušky vyšší 1,16 promile. Na otázku proč jel rychle a nerespektoval dopravní značky, se dostalo strážníkům odpovědi, že jen vezl kamaráda domů. Celou záležitost si převzala na místě k dalšímu šetření státní policie.

Společně s ostrahou nádraží ČD prováděl v nočních hodinách psovod městské policie kontrolu odstavených vagónů v prostoru Hlavního nádraží ČD. Zadržet se mu podařilo muže hledaného policií.

Byl objeven v jednom z vagónů na nástupišti. Jednačtyřicetiletý muž, jehož tvář připomínala strážníkovi osobu hledanou PČR, během kontroly sám uvedl, že ví, že ho policisté hledají a chtěl se tam také dnes zastavit. Už to ale nestihl, jelikož si pro něj policisté dojeli sami.

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí MP Plzeň

Gsm: 724 095 017

puzmanova@plzen.eu