Studium wellness v Plzni

Wellness je podle statistik nejbouřlivěji se rozvíjejícím odvětvím služeb. Odborníci vzdělaní v tomto oboru jsou žádanou komoditou na pracovním trhu a široké pole se jim otevírá i v podnikatelských aktivitách.

 

To byl důvod, proč se na Sportovní a podnikatelské střední škole v Plzni rozhodli, v rámci čtyřletého maturitního oboru ekonomika a podnikání, otevřít specializaci manažer zdravého životního stylu. Co se za tímto trochu tajemným názvem ukrývá, nám prozradil zřizovatel školy Mgr. Marek Šlechta: „Zdravý životní styl je ohromně atraktivní obor, protože odpovídá na otázky, které si kladou mladí lidé v podstatě denně: co udělat pro to, abych se nejen já, ale i moji blízcí cítili zdravě, abychom se líbili a měli dostatek energie a optimismu pro stále rychlejší životní tempo? Základem je samozřejmě dokonalá znalost vlastního těla, a proto se studenti ve druhém a třetím ročníku věnují somatologii a fyziologii. Mimo to se budoucí wellness odborníci naučí diagnostice na přístroji In Body, navrhnou optimální jídelníček, sestaví pro klienta vhodnou pohybovou aktivitu, dokáží odstranit únavu pomocí sportovní masáže, zvládnou základy tejpování a nahlédnou do takových oblastí, jakými jsou koučink nebo psychologie zdraví. Naším cílem je, aby absolventi zaměření disponovali nejenom znalostmi z oblasti zdravého životního stylu, ale i certifikáty, které jim umožní otevřít si vlastní praxi v tomto oboru. Sečteno podtrženo – rádi u nás přivítáme všechny, pro které jsou sport a zdraví životním stylem, ale i ty, kteří by chtěli svůj život změnit a nastavit správným směrem.“

 

Kromě wellness nabízí Sportovní a podnikatelská střední škola v Plzni také další sportovní zaměření – sportovní management. To je určeno především pro aktivní fotbalisty a hokejisty, ale studují zde i sportovci z jiných odvětví. Zde je hlavní ekonomický obor rozšířen, kromě zmíněné somatologie a fyziologie, také o teorii sportu. Ta zahrnuje didaktiku sportu, jeho historii nebo ekonomické řízení sportovních klubů. Studenti v rámci studia získají také nejnižší trenérskou a rozhodcovskou licenci.

Specialitou plzeňské školy je vlastní tréninkový program pro talentované fotbalisty, kteří v uplynulých čtyřech letech ovládli fotbalový krajský přebor dorostu. Jak dodává Mgr. Marek Šlechta: „Fotbalisty z devátých tříd čekají v pátek 16. října talentovky a na fotbalové naděje – budoucí prváky, už se moc těšíme.“

 

Ale aby nevznikl dojem, že na SaPSŠ se vše točí jen kolem sportu. Škola nabízí také atraktivní nesportovní zaměření. Vedle tradičního firemního managementu je to i zaměření na výpočetní techniku, a také jedinečná specializace s názvem personalistika a psychologie.

 

Ještě je třeba dodat, že plzeňská Sportovní a podnikatelská střední škola je partnerskou školou FC Viktoria Plzeň a HC Škoda Plzeň.

Sportovní a podnikatelská střední škola

Sady 5. května 21

301 12 Plzeň

tel.: 377 225 933

e-mail: SPSS_Plzen@volny.cz

web: www.sapss-plzen.cz