Pangas na zelenině

Ingredience:

1 kg pangase, 1× zeleninová směs (např. polévková), 250 ml smetany, 250 g tvrdého sýru, 100 g másla, koření na ryby, sůl

 

Postup:

Zmrzlého pangase položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl bývá obsažena i v koření), posypeme kořením, přidáme máslo a mraženou zeleninovou směs. Pečeme v troubě 20 minut při 200 °C. Poté přilijeme smetanu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dokud nemá sýr zlatavou barvu.

Podáváme s bramborami. Oškrábané brambory nakrájíme na měsíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Můžeme polít máslem a posypat čerstvou petrželkou.

Můj tip: Tento zdravý a chutný recept se také hodí do dětského jídelníčku.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová