Ingredience:
korpus: 150 g hl. mouky, 1 pr. do pečiva, 100 g cukru, 1 vanil. cukr, 3 vejce, 150 g Hery – máslová příchuť, sůl
krém: 500 ml mléka, 1 vanil. pudink, 50 g cukru krupice, 1 vejce, 500 g jahod, 125 ml šlehačky
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Ve velké míse smícháme všechny suché igredience (mouka, pr. do peč., cukr, vanil. cukr, špetka soli). Poté přidáme změklou Heru a vejce. Důkladně vše prošleháme mixérem. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy vymazané a vysypané moukou. Pečeme do zlatova 35–45 min (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Přivedeme mléko k varu. Vedle v misce si smícháme pudink. prášek, vejce, cukr a 4 lžíce teplého mléka. Nalijeme směs do horkého mléka a vaříme 3–4 min. Hotový pudink necháme důkladně vychladnout. Do studeného pudinku zamícháme vyšlehanou šlehačku. Hotový krém rozetřeme na korpus a rovnoměrně na něj poskládáme jahody.