Ingredience:
těsto 1: 1/2 bal. prášku do pečiva, 2 bal. čokoládového puding. prášku, 2 polévkové lžíce karobu, 70 g cukru krystal, 2 vejce, lžíce oleje
těsto 2: 1/2 bal. prášku do pečiva, 2 bal. vanilkového puding. prášku, 70 g cukru krystal, 2 vejce, lžíce oleje
poleva: 50 g másla nebo ztuženého tuku, 2 polévkové lžíce karobu, 6 lžic moučkového cukru, 3 lžíce vody
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme (já šlehala šlehačem) – každé těsto zvlášť. Do kulaté formy vlijeme těsto 1, na něj těsto 2 a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 45 minut.
Ingredience na polevu rozehřejeme ve vodní lázni či hrnci s dvojitým dnem. Až se všechny části dobře spojí, vzniklou polevu hned nalijeme na koláč (rychle tuhne).
Koláč skladujeme přikrytý (osychá).
Pro MAGAZÍN OKO připravila Magdalena Čábalová