Domácí „carobella“ (pomazánka s karobem)

Ingredience: 

500 g másla, 400 g cukru moučka, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 3 polévkové lžíce karobu

 

Postup: 

Všechny přísady v hrnci s dvojitým dnem na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí cukr. Za stálého míchání chvíli povaříme, až hmota dost zhoustne. Sundáme z plotny a přendáme do uzavíratelné sklenice, ve které chceme karobovou pomazánku skladovat.

Skladujeme v lednici a brzy spotřebujeme. Z uvedého je větší množství carobelly, jestliže ji neplánujete použít např. jako krém do dortu atd., doporučuji udělat z menšího množství (aby se vám nezkazila).

 

Můj tip: Nalijte hmotu do silikonových formiček na cukroví, nechte ztuhnout v mrazáku a vyklopte – získáte stylové jednoporcovky. 🙂

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150420120946_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150420121018_001_mc.pnghttp://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150420121039_001_mc.png

Pro MAGAZÍN OKO připravila Magdalena Čábalová