Investiční zlato a ochrana životního prostředí

Investice do zlata nabízí stabilní a spolehlivý způsob ochrany majetku, jak je to s vlivem zlata na životní prostředí? Zlatá Banka usiluje o udržitelný rozvoj a proto se věnuje i recyklaci drahých kovů a jejich zpětnému využití.

K čemu vlastně investiční zlato slouží?

Nabízí stabilní a spolehlivý způsob ochrany majetku. Dlouhodobá hodnota zlata a jeho univerzální akceptace jako uchovatele hodnoty ho činí atraktivní volbou. Zlato má negativní korelaci s jinými investicemi, jinak řečeno, když akcie, dluhopisy a fondy klesají, cena zlata roste. Zlato je také snadno obchodovatelné a likvidní. Slouží tedy bezpečný přístav pro uchování hodnoty peněz.

 

Ochrana životního prostředí.

Negativní důsledky těžby drahých kovů jsou kompenzovány jejich recyklací. Většina zlata v Evropě pochází z recyklace a jen malé množství se dováží. Výkup drahých kovů má význam nejen z hlediska finančního zisku, ale i ohledně životního prostředí. Těžba nových drahých kovů má devastující dopad na planetu, zatímco výkup a recyklace existujících kovů přináší udržitelnost a nový život hodnotným předmětům. K recyklaci drahých kovů jsou vhodné, staré již z módy vyšlé zlaté či stříbrné šperky, zubní zlato. Staré zlaté a stříbrné mince mohou mít i vyšší cenu. Proto není třeba je recyklovat, ale můžou udělat radost někomu jinému.

 

Závěr.

Ať už chcete ochránit hodnotu svého majetku prostřednictvím investice do drahých kovů nebo získat finanční prostředky navíc. Navštivte Zlatou Banku v Plzni na náměstí republiky nebo se podívejte na náš eshop:

www.zlatabanka.com