Viktoriáni založili várku piva pro výroční plechovky, jejich představení již brzy

V rámci oslav 110. výročí od založení klubu vybrali fanoušci 4 největší momenty klubové historie, které budou na výročních pivních plechovkách Gambrinus. Nyní do nich přímo v pivovaru založili speciální várku piva.

První titul. Postup přes Kodaň do Ligy mistrů. Gól Tomáše Wágnera do sítě CSKA Moskva. Titul pro Čišu.

Čtyři momenty, které si fanoušci Viktorky zvolili jako největší v klubové historii. A my je společně s Gambrinusem zobrazíme na speciální výroční edici pivních plechovek. Pro ty je ale potřeba založit i speciální várku piva.

Na starost si to vzali čtyři viktoriáni – Pavel Horváth, Marek Bakoš, Jindřich Staněk a mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Viktorián století a nyní asistent trenéra Pavel Horváth si vzal na starost kontrolní stanoviště, kde ověřil správnou barvu chystaného piva. „Vše jsem řádně zkontroloval a je to v naprostém pořádku. Fanoušky čeká to nejlepší pivo,“ pravil během kontroly patron momentu zobrazující 1. mistrovský titul. „Tenkrát celé město pohltila neskutečná euforie a jsem rád, že tento moment nechybí ve výběru.“

Další klubová ikona Marek Bakoš poté přidal ruku k dílu a přímo do varného kotle přidal potřebný chmel. „Je pro velkou ctí, že mohu být u založení této speciální várky piva pro naše fanoušky. Už se těším, až jim ho budeme moci nabídnout,“ uvedl hráč, jenž byl osobně u všech čtyřech vybraných momentů a nyní je patronem postupu do přes Kodaň do Ligy mistrů. „Byla to obrovská zásluha celého týmu. Hráli jsme proti Messimu či Ibrahimovičovi, krásně se na to vzpomíná,“ dodal.

O dostatečnou dávku chmele ve várce se postaral i současný gólman Viktorie Jindřich Staněk, jenž bude patronem plechovky s gólem Tomáše Wágnera. „Moc dobře si na tento gól vzpomínám, Viktorka zažila velké chvíle a úspěchy a pro mě osobně je velkou motivací, abychom něco podobného zažili také,“ měl jasno Jindřich Staněk.

Speciální várka je založená, teď musí několik týdnů zrát. „Speciální plechovky fanouškům představíme před výročním zápasem, který nás čeká v polovině září. Právě před tímto utkáním půjde tato limitovaná edice do prodeje v celém západočeském regionu,“ prozradil mluvčí klubu Václav Hanzlík.


Zdroj:

fcviktoria.cz