Prozradil se přestupkem. Peněženka naditá penězi ležela na ulici

Porušil zákaz řízení, sám se prozradil dopravním přestupkem.

Nespočet řidičů již doplatilo na porušení zákazu vjezdu v Šumavské ulici. Po jejich bok se po včerejší noční jízdě Plzní zařadil i 32letý muž z Karlovarského kraje. Řidiči vozidla Škoda Octavia se stala osudnou dopravní značka přikazující mu odbočit vpravo. Té nedbal a namířil si to rovnou do zákazu vjezdu, kde ho za pár desítek metrů zastavila hlídka městské policie. Strážníci muže seznámili s tím, že se dopustil dopravního přestupku a vyzvali jej k předložení potřebných dokladů k řízení vozu. V průběhu kontroly se muž sám doznal, že má uložený zákaz řízení motorových vozidel. Tato skutečnost se potvrdila i lustrací v dostupných evidencích. K dalšímu šetření si jej pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání převzali Policisté ČR.

 

Peněženka naditá penězi ležela na ulici.

Strážníci městské policie hlásí dobrou zprávu. Poctiví nálezci jsou stále mezi námi. Ve středu v podvečer to potvrdila mladá Plzeňanka, která si u obchodního centra v Plzni na Rokycanské všimla na zemi ležící peněženky. Kromě osobních dokladů ukrývala také finanční obnos bezmála 12 tisíc korun. Žena vůbec neváhala a odnesla ji na služebnu městské policie v centru města. Díky spolupráci s policisty se strážníkům podařilo právoplatného majitele telefonicky zkontaktovat a ten si ji i s jejím obsahem radostně brzy vyzvedl.

Poděkování městské policie náleží poctivé 25leté nálezkyni.

 

Strážníci opět „lovili“ v ulicích osoby hledané Policií ČR.

Středa 6. září 2023 nebude určitě patřit k vydařeným dnům dvou mužů, kteří se ocitli na seznamu osob v hledáčků policistů. První, kdo na ni nebude vzpomínat v dobrém, bude 46letý muž. Při dohledu v Cukrovarské ulici upoutal pozornost hlídky stanice Územně strážní služby. Strážníci hledaného muže poznali a díky místní a osobní znalosti věděli, že patří k osobám v právním zájmu Policie ČR. Pozoruhodný výlet Smetanovými sady překazila tatáž hlídka vpodvečer 45letému Plzeňanovi. Stejně jako jeho předchůdce se i jeho jméno nacházelo v seznamu osob v požadavcích Policie ČR.

Oba muže předali strážníci policistům ČR k dalším úkonům.

 


Zdroj:

Puľmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz