České ženy preferují bikiny. Přednost jim dává až 57 %. Muži pak preferují krátké šortky

Internetový obchod Trenýrkárna.cz ve svém letním průzkumu zjišťoval, jaké Češi a Češky preferují plavky. A jak se staví k chození nahoře bez na veřejných plážích či u bazénů.

Češky preferují bikiny
„Češky se nejlépe cítí v bikinách. Pouze tento typ plavek nosí 34 % z dotázaných, 23 % jim pak dají přednost většinou, ale občas bikiny prostřídají s jednodílnými plavkami. 20 % českých žen častěji nosí jednodílné plavky, ale občas obléknou bikiny, 14 % nosí pouze jednodílné. 5 % českých dam preferuje monokiny či tankiny. 2 % žen se pak nejraději koupou nahé, stejně tak dvěma procentům stačí spodní prádlo a plavky nepotřebují,“ komentuje výsledky průzkumu Ruslan Skopal, CEO Trenýrkárna.cz.
30 % žen se chození nahoře bez líbí, ale stydí se
Na otázku „Jaký máte názor na použití pouze spodního dílu plavek na veřejnosti a být nahoře bez?“ odpovědělo 54 % českých žen, že se jim to nelíbí. 1 % z dotázaných se to nelíbí, ale chodí tak, protože manžel či přítel vyžaduje opálená prsa. 30 % žen se nahoře bez líbí, ale stydí se. Čtyřem procentům to přítel či manžel zakazuje. 6 % žen se to líbí a chodí tak vždy, 5 % se to líbí, ale chodí tak jenom občas.
Muži preferují na koupání šortky
„Čeští muži preferují v oblasti plavek jednoznačně krátké šortky (38 %), druhé nejpopulárnější jsou plavkové boxerky (24 %). 18 % pánů preferuje dlouhé šortky, 15 % slipové plavky. Třem procentům stačí trenky, dvě procenta mužů se koupou nejraděj naostro bez plavek nebo spodního prádla,“ říká Ruslan Skopal, CEO Trenýrkárna.cz.


Zdroj:

Šárka Lachoutová

ASPEN.PR s.r.o.
www.aspen.pr