Pomoc řidiči. Jen očipovat psa nestačí

Městský kamerový systém pomohl odhalit muže hledaného PČR.

Městský kamerový dohlížecí systém je neodmyslitelným pomocníkem při plnění úkolů městské policie. Prostřednictvím tohoto systému se podařilo ve středu odhalit muže hledaného PČR. Strážník ze stanice Územně strážní služby si na kamerovém záznamu všiml muže, o kterém z místní a osobní znalosti věděl, že jej mají ve svém hledáčku policisté. Společně s kolegyní se vydali na místo v Tylově ulici a 26letého muže, u něhož se lustrací potvrdilo, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání, zajistili.

 

Jen očipovat psa nestačí.

Radostného setkání se dočkal ve středu majitel border teriéra, kterému čtyřnohý zvířecí miláček utekl při venčení v Lidické ulici. Díky tomu, že byl pes řádně očipovaný, se brzy spolu shledali. Identifikační čip, který u něj strážník čtecím zařízením nalezl, byl veden v evidenci psů. Z ní strážníci zjistili jméno a adresu majitele, což usnadnilo jeho návrat.

Městská vyhláška mimo jiné chovatelům psa chovaného na území města Plzně ukládá povinnost přihlásit se do evidence do 30 dnů ode dne označení psa čipem nebo do 30 dnů ode dne, kdy se stal na území města Plzně chovatelem psa takto označeného.

 

Pomoc řidiči.

Nejednomu z nás se určitě stalo, že zůstal stát s porouchaným vozidlem uprostřed silnice. Včera tato nepříjemná záležitost potkala řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia. Naštěstí pro něj jela kolem motorizovaná hlídka, která automobil odtlačila ke straně vozovky a tím zamezila vytvoření velké dopravní kolony.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz