Muzeum otevírá své expozice

Muzeum Karlovy Vary otevírá od úterý 12. května své expozice v karlovarském muzeu na Nové louce a v muzeu Královská mincovna v Jáchymově. Otevírací doba je út – ne 10 – 18 hodin.
V muzeu na Nové louce bude možné navštívit výstavu Mezi Prahou a Káhirou, kterou dosud neměl nikdo možnost spatřit. Unikátní výstava ve spolupráci s Egyptologickým ústavem Univerzity Karlovy v Praze ke 100 letům české egyptologie byla prodloužena a potrvá do 31. května. Návštěvníkům také muzeum nabídne kromě kulturního zážitku kávu ve venkovním prostoru dvora.
“Expozice v obou muzeích budou otevřeny v omezeném provozu, vstup bude povolen pouze s krytím nosu a úst, každý návštěvník (včetně dětí od 2 let) obdrží ochranné rukavice a dezinfekci na ruce. Multimediální dotykové obrazovky budou z bezpečnostního hlediska vypnuty. Návštěvníci musí dodržovat bezpečnostní odstupy 2m. Muzeum dezinfikuje své prostory pomocí ozonizéru. I přes veškerá opatření a nouzový režim věříme, že se u nás bude návštěvníkům líbit,” říká ředitelka Muzea Karlovy Vary Dominika Kožešníková.


Zdroj:

Lev Havlíček
PR Muzea Karlovy Vary
kvmuz.cz