V podchodu našli strážníci hledaného

Porušil zákaz řízení.

Sedl za volant, přestože byl v trestu.

Ve středu v dopoledních hodinách hlídka ze služebny Městské policie Plzeň- Střed prováděla běžnou hlídkovou činnost v Šumavské ulici, kde zpozorovala řidiče osobního motorového Citroën Xsara, který nedodržel dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu. Strážníci vozidlo předepsaným způsobem zastavili a muže sedícího za volantem vyzvali, aby jim předložil doklady potřebné k řízení vozidla. U 27letého muže bylo kontrolou následně zjištěno, že má až do poloviny prosince roku 2020 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Událost si převzali k dalšímu šetření na místo přivolaní státní policisté.

 

V podchodu našli strážníci hledaného cizince.

Převzali si ho policisté.

Před desátou hodinou dopoledne byla hlídka ze stanice Územně strážní služby přivolána k podchodu ulic Americká – Sirková, kde neoprávněně v jedné z nezabezpečených částí pospávala trojice mužů bez domova. Hlídka je vzbudila a zkontrolovala. Ověření osobních údajů prokázalo, že jeden z nich, a to 51letý cizinec, je pro policii zájmovou osobou a tak ho strážníci na místě předali republikovým policistům. Znečištěné místo nepořádkem po sobě zbylí muži uklidili a podchod opustili.

 

Po pádu aktivovala seniorka tlačítko Tísňové péče.

Upadla a uhodila se do hlavy.

Ve středu dopoledne pospíchali strážníci na pomoc 87leté ženě, která aktivovala tlačítko Tísňové péče. V bytě ji našli sedět na zemi v chodbě. Pomohli jí vstát a posadili ji na křeslo. Jelikož zjistili, že se při pádu uhodila do hlavy a tekla jí krev z ucha, kontaktovali záchranáře. Přivolaný zdravotnický personál rozhodl po ošetření o jejím převozu k dalšímu vyšetření do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně, na oddělení chirurgie.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz