Záchranná akce srnce z hlubokého výkopu. Odpad patří do kontejneru nebo do sběrného dvora

Záchranná akce srnce z hlubokého výkopu.

Strážníci a hasiči zachraňovali v úterý odpoledne v bývalém areálu Škoda Plzeň uvězněného srnce, který spadl do přibližně 6 metrů hlubokého obedněného výkopu pro potrubí.

Na místo vyráželi hned po ohlášení události kolem půl druhé strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat a za nimi dorazil vedoucí útulku pro opuštěná zvířata Petr Kokoška. Ten má za sebou celou řadu netradičních odchytů zvířat. Několik let působil jako strážník odchytové služby Městské policie Plzeň a ve svém osobním volnu aktivně působí jako člen DES OP. Na místo přijeli i hasiči.

Zvíře se podařilo z jámy nakonec zachránit, a protože nebylo zraněné, bylo vypuštěno.

 

Strážníci zadrželi zájmovou osobu pro PČR.

Strážníci ze stanice Územně strážní služby byli v úterý úspěšní. Zužitkovat se jim podařilo svou dobrou místní a osobní znalost a díky tomu zajistili osobu v hledáčku policistů.

Muže hlídka kontrolovala odpoledne na Hlavním vlakovém nádraží Plzeň.  Neměl u sebe doklady, proto byl ke zjištění totožnosti předveden na policejní oddělení. Tam se potvrdila nejen jeho totožnost, kterou předtím strážníkům ústně sdělil, ale i skutečnost, že se 23letý mladík nachází na seznamu osob v požadavcích PČR.  K dalším úkonům si jej proto převzal službu konající policista.

 

Odpad patří do kontejneru nebo do sběrného dvora.

Ve večerních hodinách byl na městskou policii oznámen případ, kdy má v ulici v centru města docházet k zakládání černé skládky.

Oznamovatel čekal na místě a strážníkům původce nepořádku, kteří ukládali odpad mimo vyhrazená místa, ukázal. Žena své jednání obhajovala tím, že se právě stěhují a vyklízí byt, přičemž sdělila, že řekla dětem, aby odpad dávali vedle kontejnerů, jelikož v ulici jsou jen na tříděný odpad. Celá věc bude postoupena k dořešení správnímu orgánu, kterým je MmP odbor životního prostředí.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Web: www.mpplzen.cz