Žena ležící na lavičce močila přes kalhoty. Žena pod vlivem drog

Až těžce pochopitelný se zdá případ, se kterým se setkali v úterý dopoledne strážníci městské policie. Po deváté hodině ráno kontrolovali na zastávce MHD ženu podezřelou z požití OPL, s malým dítětem.

Na ženu byla městská policie předtím upozorněna telefonátem přijatým na linku 156. Hlídka se na parkovišti CAN, kde měla dotyčná být, spojila s oznamovatelem události. Ten jim udal její popis, neboť žena z místa odešla pryč. Vozidlo, do něhož měl obavu, že nastoupí, tam nechala. Strážníci jí brzy našli i s dítětem na zastávce MHD v Husově ulici.  Na jejich dotaz, zda požila nějaké omamné látky nebo alkohol, odpověděla: „V žádném případě, nic neužívám, protože jsem těhotná.“ Výsledek dechové zkoušky, které se žena podrobila, byl negativní. Jinak však dopadl test na přítomnost OPL nebo jiné návykové látky, byl pozitivní na Cannabis, Amphetaminy a Methamphetaminy. Celou věc si na místě převzala pracovnice OSPOD.


Ne zrovna moc pěkný pohled se naskytl včera odpoledne lidem, kteří procházeli v sadech Pětatřicátníků. Žena, kterou před nedávnem sbírali strážníci opilou s téměř pěti promile, tu ležela na lavičce.

Když se jí hlídka pokusila vzbudit, začala osmatřicetiletá cizinka vleže přes své kalhoty močit. Po vykonání potřeby se žena teprve probrala. Strážníkům řekla, že ani neví, že se pomočila. Věc odmítla dál řešit, proto se jí bude zabývat správní orgán.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz