Nezletilý student dehonestován na dezinformačních webech

Spolek mSTAN se připojuje k otevřenému dopisu zastupitelům města Sokolov, který reaguje na dehonestaci jednoho z organizátorů tamní studentské demonstrace.

https://www.facebook.com/osokolove/posts/1628669803835211?pnref=story

“Studentské demonstrace v minulém týdnu byly organizovány samotnými studenty, nikoli hnutím STAN či naším spolkem, byť je Daniel Stark členem. Nehodnotíme trestněprávní rozměr článku, ale pokládáme za nepřípustné a nechutné, aby byl aktivní, mladý člověk takto veřejně napadán. Osoba, která tak činí, nemá co pohledávat ve veřejné politické funkci. Žádáme radu a zastupitelstvo města Sokolov, aby celou záležitost prověřily. Pokud se potvrdí, že je autorem textu skutečně předseda kulturní komise rady města, věříme, že dojde k veřejné omluvě a rada města pečlivě zváží jeho další setrvání ve funkci pro zjevnou neslučitelnost výroků s výkonem veřejné funkce,” uvedl Erich Kříž, předseda mSTAN.

“Studentům se nelíbí, jak se pan prezident Zeman vulgárně vyjadřuje, jak se chová k ústavním zvyklostem, k novinářům a k nezávislým veřejnoprávním médiím. Prezident Zeman bohužel není morální autoritou ani člověkem který spojuje, a tak studenti vyšli do ulic, jak prosté… Jsem za jejich podporu svobody a demokracie věru rád,” řekl

 


Zdroj:

Tomáš Pavelka
pověřený tajemník mSTAN

 

krajský volební koordinátor pro Olomoucký kraj
STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ
mobil: +420 739 244 974