Přes 10 tisíc lidí registrovaných v projektu Senior Pas

V září letošního roku kraj spustil projekt Senior Pas pro občany starší 55 let. Senior Pasy v podobě plastové karty umožňují lidem využívat a čerpat zvýhodněné ceny za služby nebo zboží na území regionu i v dalších částech republiky. Za pouhé tři měsíce pokořil počet zaregistrovaných seniorů magickou hranici 10 tisíc a množství držitelů stále roste. Mnohem více je i poskytovatelů slev.

 

„Je vidět, že našim seniorům přesně takové možnosti, jaké nabízí Senior Pas, chyběly. Moc mě těší, že díky slevovým nabídkám, které mohou čerpat na výletech, v lékárnách, v kulturních zařízeních i sportovních areálech, budou déle aktivní a bohatší o nové zážitky.  Nyní je v Karlovarském kraji zaregistrovaných 10 433 občanů a slevy nabízí 95 poskytovatelů, což ve všech směrech předčilo naše očekávání.  Doufám, že budou mít lidé s využití Senior Pasu dobré zkušenosti a karta jim přinese užitek i radost,“ přeje si hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

 

Ještě předtím, než se kraj v září 2017 oficiálně zapojil do celorepublikového projektu, bylo na našem území okolo 900 držitelů Senior Pasu a 9 poskytovatelů.  „Počítáme s tím, že v příštím roce přibydou nové slevové nabídky, navíc v lednu budeme mít pro seniory k dispozici katalog s přehledem všech poskytovatelů slev z našeho regionu. Kraj také pořídil vůz viditelně označený foty a nápisy, které se vztahují k projektu Senior Pasů. Automobil bude vyjíždět do regionu a přiveze registrační lístky i dalším lidem, kteří ještě nejsou držiteli karty,“ upřesňuje náměstek hejtmanky Petr Kubis.

 

Senior Pasy jsou nepřenosné na jinou osobu a kraj je na základě registrace vydává zdarma. Výrobu a distribuci karet financuje Karlovarský kraj s příspěvkem z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Bližší informace o projektu a o poskytovatelích zvýhodněných služeb najdou lidé na internetových stránkách:  www.seniorpasy.cz, kde se mohou rovněž registrovat. Registraci lze provést i na stránkách: www.kr-karlovarsky.cz, kde zjistí zájemci také novinky o Senior Pasech pro každé následující období.

 

Zdroj: TZ Krajského úřadu Karlovarského kraje

LPP