Strážník mimo službu zabránil sebevraždě mladé ženy

Strážník, který byl mimo službu, zabránil sebevraždě mladé ženy, jež následně skončila v péči personálu zdravotnického zařízení v Plzni na Lochotíně.

 

Devatenáctiletá dívka neušla pozornosti všímavého strážníka, který byl tou dobou mimo službu odpoledne v Doudlevecké ulici. Jel zrovna z nákupu a uviděl ženu, jak klečí v deštivém počasí u kolejí. Když k ní přistoupil, aby se se jí optal, zda něco nepotřebuje, zda je v pořádku, řekla mu, že se chce zabít. Na místo během chvíle dorazili strážníkovo kolegové. Ukázalo se, že dívka má zřejmě psychické problémy, svěřila se jim mimo jiné s tím, že neví, co se s ní děje a s mnohým jiným.  Záchranáři si jí převzali do své péče a převezli jí do zdravotnického zařízení na Lochotíně na oddělení psychiatrie. Věc dál šetří PČR.

 

Muž jel vyzvednout kamarády do restaurace, tam však nedojel, protože ho zastavili strážníci.

Před pátou hodinou ráno zastavila hlídka na Doubravce řidiče motorového vozidla, který nerespektoval dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu. Během projednávání přestupku pojal strážník podezření, že muž za volant usedl pod vlivem alkoholu. To posléze potvrdila i provedená dechová zkouška. Čtyřiatřicetiletý motorista nadýchal 0,61 promile alkoholu. Přivolaná hlídka PČR  muži zakázala další jízdu a celá věc bude podstoupena k řešení správnímu orgánu.

 

V centru města řešili strážníci městské policie večer problém s opilou ženou. Dotyčná strávila noc v protialkoholní záchytné stanici.

Žena si ustlala na chodníku v ulici Bedřicha Smetany, kde si jí hlídka také všimla, když tudy procházela. Podle obsluhy prodejny, před níž si místo pro svůj odpočinek vybrala, měla jednašedesátiletá Plzeňanka již nějakou dobu nevhodně pokřikovat na kolemjdoucí a místo odmítat opustit. Vulgárními výrazy nešetřila ani strážníky. Pro silnou opilost nezvládala dostatečně chůzi po svých a nebylo u ní možno provést dechovou zkoušku. Noc žena strávila na protialkoholní záchytné stanici, kde nebyla poprvé, neboť jí tam už dobře znají.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20170915104714_001_ls.png

 

Při včerejší kontrole na Hlavním vlakovém nádraží strážníci městské policie zajistili hledanou osobu.

Muž doplatil na dobrou paměť strážníků ze stanice Územně strážní služby. Před druhou hodinou odpoledne si ho hlídka všimla u skříněk pro zavazadla. O devatenáctiletém mladíkovi měli strážníci dobré povědomí, že by se měl nacházet v požadavcích PČR. Že ho hledá PČR se také záhy potvrdilo. Za doprovodu hlídky městské policie byl převezen na policejní oddělení.

Zdroj: TZ MP Plzeň

LPP