Pečovatelská služba poskytne pomoc

Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov (CPOS)

 

Charakter zřízení pečovatelské služby znamená poskytovat péči a to těm zájemcům, kteří jsou v nepříznivé sociální situaci a potřebují pomoc druhé osoby. Neseme filosofii soběstačnosti, což znamená, že v maximální míře podporujeme klienta pouze tam, kde jeho síly již nestačí. Naše spolupráce musí přispívat k samostatnosti klienta, jinak jsme v rozporu z charakterem zřízení organizace a státní politikou. Jsme financováni z více zdrojů a nejvyšší podíl je financování státem právě z veřejných zdrojů. Stát vidí důležitost financování této sociální služby, chce financovat, ale pouze za předpokladu, že bude poskytována pečovatelská služba potřebnému klientovi. Například služba není pro zájemce, který žádá pouze dovoz obědů, je soběstačný, může a zvládá si uvařit v pohodlí svého domova. Záměrem je ušetřit čas. Klientovi je vyhledána komerční služba například z blízké jídelny.

 

 

Naše organizace získala prestižní cenu kvality

Naše organizace CPOS Město Touškov získala prestižní ocenění – Cenu kvality, kterou udílí ve spolupráci s Národní Radou kvality ČR a MPSV redakce časopisu Ošetřovatelská péče. Získali jsme hlavní cenu, kterou jsme převzali v Senátu ČR. Také jsme získali Cenu sympatie pro naší pracovnici ve Všerubech, paní Jiřinku Stiborovou.

 

Jak fungujeme?
Jsme tu  pro  Vás   a   naše  služby  Vám umožní žít v pohodlí domova. Posláním   naší   pečovatelské  služby  je snaha  o   to,  abyste   mohli   zůstat  co nejdéle doma, i  když  už  Vám  vaše síly nestačí na zajištění domácnosti  a  péče o sebe.   Zachováte    si    tak    soukromí, navyklý   způsob   života a   kontakt s rodinou a kamarády.

 

Kapacita služby 900 uživatelů

Náplní pečovatelské služby je poskytování základních činností podle zákona o sociálních službách. Základní sociální poradenství poskytuje osobám potřebné informace přispívající k řešení jejich nepříznivé sociální situace. Sociální poradenství je základní činností při poskytování všech druhů sociálních služeb; poskytovatelé sociálních služeb jsou vždy povinni tuto činnost zajistit.

 

Kolik naše služby stojí?
Snažíme se naše služby dělat co nejlépe to jde, ale také víme, že z finanční stránky musíme být dostupní pro každého. Přehledný popis cen všech služeb naleznete v odkazu na konci stránky www.pecovatelskasluzba.cz.

 

Plníme Vaše nevyslovená přání

Vejprnice

Paní Blažkovou máme v péči od dubna 2015. Docházíme k ní denně na návštěvu. Trpí ztrátou paměti, ale historky a životní situace z dřívějších časů si vybavuje dobře a ráda o nich hovoří. Při jedné interakci a prohlížení starých fotografií jsme si všimly, že na fotkách je i jiná naše klientka. Při upozornění na ni si paní Blažková nemohla vzpomenout, ale později jsme se dozvěděly, že to jsou nejlepší kamarádky z let dřívějších, ale dlouho se již neviděly pro svůj zhoršující se zdravotní stav.

Nabídly jsme paní Blažkové setkání s kamarádkou, které jsme také o všem řekly. Domluvily jsme den a čas, posadily klientku do služebního auta, nakoupily zákusky a odvezly ji k paní Lavičkové.

Setkání obou dam bylo víc než dojemné. Se slzami v očích se hladily a objímaly a jejich rozhovor nebral konce. Při loučení si slíbily, že se musí určitě opět vidět a navštívení si s naší pomocí opět brzy oplatí.

 

_____________________________________

Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov

Partyzánská 519

330 33 Město Touškov

www.pecovatelskasluzba.cz

 

Lenka Šeflová

ředitelka