Lustrace ukázala absenci řidičského oprávnění

Lhal, když tvrdil, že řidičák ztratil.

V pondělí ve večerních hodinách upoutalo pozornost motorizované hlídky služebny Bory vozidlo Peugeot, jehož řidič se provinil tím, že v Šumavské ulici porušil zákaz vjezdu. Strážníci se proto za ním vydali a zastavili jej. Při následné kontrole nebyl 27letý muž schopen předložit všechny potřebné doklady pro řízení vozidla a zalhal. Tím, si ale nepomohl. Argument, že řidičský průkaz ztratil, mu nevyšel. Pravda vyšla vzápětí najevo. Lustrace u jeho osoby ukázala absenci řidičského oprávnění. Případ si na místě k došetření převzali policisté ČR.

 

Jeden kradl v obchodě, druhý si vychutnával pivo na Palubě Hamburk.

Na policejním oddělení skončil v pondělí v odpoledních hodinách 38letý muž, který si v Šumavské ulici dopřál na terase Paluby Hamburk „lahvinku“ piva. Doplatil totiž na všímavost strážníků, kteří v něm při pohledu poznali osobu z hledáčku Policie ČR. Právní zájem na jeho předání potvrdila kontrola osobních údajů.

Mezi osoby předané policistům ČR se téhož dne zařadil také 38letý muž. Dotyčný kradl v obchodě v Kollárově ulici. Po úspěšném odcizení zboží z prodejny utekl. Měl ale tu smůlu, že zakrátko tudy procházela hlídka městské policie. Prodavač jí vypověděl, co se událo, udal směr, kterým „zlodějíček“ běžel a předal jí jeho popis. Bylo jen otázkou chvíle, než ho strážníci chytí. Stalo se tak zakrátko na rohu ulic Kollárova a Kovářská. Vůbec nezapíral a ke krádeži několika lososových krémů v hodnotě bezmála osmi stovek korun se přiznal. Jelikož se při ověřování prokázal právní zájem Policie ČR, byla na místo přivolána a muže si převzala.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz