V opilosti se sebepoškozoval

Strážníci našli hledanou ženu, předali ji policistům.

Kontrola řadových garáží ve Velenické ulici, na kterou se čtvrteční ráno vydali strážnicí v Plzni na Slovanech společně s pracovníky sociálního odboru ÚMO Plzeň 2, přinesla „ovoce“. V  prostorách jedné z nich objevili mladou Plzeňanku, u níž se prokázalo, že se zde snaží ukrýt před spravedlností. 26letou ženu měli policisté ČR zapsanou v seznamu osob v celostátním pátrání. Policisté ČR si pro hledanou ženu přijeli a na místě si ji převzali.

 

V opilosti se sebepoškozoval.

Ve čtvrtek večer zalarmoval městskou policii telefonát mladé ženy. Na tísňovou linku městské policie ohlásila, že v centru města u tramvajové zastávky sedí na zemi mladý muž a sebepoškozuje se. Prověřit oznámenou událost spěchala nejbližší hlídka v terénu. Ta zjistila, že k sebepoškozování muž přistoupil pod vlivem alkoholu a psychických problémů. Strážníkům se podařilo rozrušeného muže značně klidnit a prvotně mu ošetřili krvácející řezné rány na předloktí. Dechovou zkouškou byla u něj zjištěna hladina alkoholu v dechu bezmála 2,5 promile. Strážníci přivolali záchranáře a Policii ČR, která si záležitost převzala. V doprovodu policistů poté muž absolvoval cestu do protialkoholní záchytné stanice.

Senioři se mohli těšit z návratu svého zatoulaného psa.

Šťastný návrat zatoulaného čtyřnohého miláčka mohla oslavit majitelka dvanáctiletého Bígla. Pes jejímu manželovi při venčení utekl a zatoulal se do Smrkové ulice, kde si zvířecího nalezence převzali strážníci z odchytové skupiny a hned začali pátrat po jeho chovateli. V evidenci čipovaných psů se podařilo dohledat na něj telefonní kontakt, pak už jen stačilo mu zavolat a strážníci „chlupáče“ dovezli domů.

 

Strážníci dohledali majitelku nalezené tašky.

Vždy jsme velmi potěšeni, když veřejnost můžeme informovat o pozitivních událostech. Mezi ně můžeme zcela jistě zařadit včerejší dohledání a vyrozumění majitelky nalezené tašky s peněženkou, kterou někdo vložil do poštovní schránky u služebny v Plzni na Skvrňanech. Strážníkům se podařilo 38letou ženu, jíž věci patřili zkontaktovat a ta si tak mohla oddychnout, že o ně nepřišla.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz