Kremrolky

Ingredience:

180 g hladké mouky, 120 g másla, 1 lžíce octu, 1 žloutek, 50 ml smetana ke šlehání, 1 vejce, 150 g bílé čokolády, 1 balení mascarpone

Postup:

Z hladké mouky a másla připravíme drobenku. Vmícháme do ní ocet, žloutek a smetanu. Zpracujeme v těsto a necháme ho 1 hodinu odležet.
Poté vyválíme tenčí plát a vykrojíme 1 cm široké proužky. Namotáme je na cukrářské trubičky pomazané rozpuštěným máslem. Poté potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C lehce dozlatova, asi 10 až 12 minut. Po upečení opatrně sundáme a necháme vychladnout.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s mascarpone. Necháme dobře vychladit a poté naplníme kremrolky.