Do kontejneru na odpad ve někdo vyhodil pohřební urny

Hledaného cizince zpozoroval strážník v době osobního volna.

K náhodnému setkání muže, po kterém pátrali policisté a strážníka v době osobního volna, došlo ve čtvrtek odpoledne v centru města. Když cestou do zaměstnání strážník procházel kolem lavičky v Kopeckého sadech, uviděl na ní sedět muže, jehož podobu znal z policejních evidencích hledaných osob. Prokázal se mu tedy služebním průkazem a zkontaktoval své kolegy. Ti prověřili mužovy osobní údaje a posléze potvrdili, že na 40letého cizince je vydaný evropský zatýkací rozkaz. Hledaný byl následně předán policii.

 

Chameleon si „hověl v trávě“.

Hověl si tady na sluníčku v trávě, vůbec se nehýbal a pak se najednou rozběhl, tak nějak popsala strážníkům z odchytové skupiny 43letá žena chování chameleona, kterého ve čtvrtek dopoledne nalezla v Gruzínské ulici v Plzni na Slovanech. Hlídka opatrně zvíře sundala z kmene stromu, kam se stihlo vyšplhat, uložila ho do přepravního boxu a dopravila do pobočky AKVATERA Plzeň na Palackého náměstí.

 

Do kontejneru na odpad ve někdo vyhodil pohřební urny.

Netradiční nález ohlásil ve čtvrtek vpodvečer městské policie muž žijící v Plzni na Skvrňanech. Šlo o pevně uzavřené pohřební urny. Na samotných urnách byly štítky s již nečitelnými údaji. Z kontejneru na komunální odpad měl nádoby na ostatky vytáhnout jemu neznámý muž a položit vedle na zem. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byli na místo přivoláni policisté, kteří záležitost dále šetří.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz