Zahradní technika v jednom aku programu? Proč si jí pořídit a lze tak ušetřit

Během vegetačního období práce v zahradě často nebere konce. Ať už je to sekání trávy, prořezávání keřů, plotů nebo stromů, kypření půdy nebo úklid zahrady, se vším dokáží od fyzické náročnosti ulevit zahradnické stroje. Každá práce ale vyžaduje svoji techniku, která může být poháněna různými typy pohonů. Pokud zvažujete pomocníky, kteří jsou šetrní svým provozem k životnímu prostředí, neomezují vás v pohybu ani prostoru přívodními kabely, a zároveň můžete ušetřit už při jejich nákupu, pak je vhodnou volbou akumulátorová technika. Zaměřte se na celé akumulátorové programy, jejich výhody brzy pocítíte.

Proč pořídit zahradní techniku v aku programu jedné značky?
Akumulátorové programy nabízí významnou úsporu, jak při jejich samotném nákupu, tak při jejich provozu, uskladnění a péči. Stroje můžete totiž nakupovat bez akumulátorů a pokud pořídíte techniku ze stejného aku programu, k jejich provozu vám postačí jen jeden nebo dva akumulátory, které můžete dle potřeby ve strojích střídat. Jeden nabíjíte, druhý využíváte a nemáte tak akumulátory navíc, které tvoří významnou část pořizovací ceny. Navíc nevyužívané akumulátory bez patřičné pozornosti rychleji degradují, vybíjejí se a zabírají zbytečně místo v zahradním domku nebo garáži, ze kterých se tak často stává „dobíjecí stanice“ pro různé typy vzájemně nekompatibilních akumulátorů.

Jak aku programy fungují? 
„Jedná se vždy o řadu akumulátorových strojů, které jsou napájeny akumulátorem se stejným napětím a kapacitou. Umožňují tak pohánět různé stroje pro široký rozsah prací na zahradě, jako jsou sekačky, řetězové pily, křovinořezy, vyžínače, plotostřihy a další. Například u našich zahradních strojů, které jsou označeny logem ACCU programu 5040 je vzájemná kompatibilita se stejným akumulátorem zaručena. Napájeny jsou 40 V lithiovým akumulátorem zaručující dostatečný výkon pro všechny stroje v programu. Nemusíte proto zbytečně nakupovat a udržovat několik různých typů akumulátorů. Akumulátor tak využijete na maximum po celou dobu jeho životnosti, navíc ušetříte podstatnou část nákladů za nákup několika různých akumulátorů. Akumulátorový program tak šetří nejen přírodu, ale i vaši kapsu,“ říká Petr Tichý, produktový specialista sítě prodejen Hecht – specialista na zahradu.

Kolik akumulátorů pořídit? Jeden nebo dva?
„Pokud máte doma více aku strojů ze stejného programu, doporučujeme mít akumulátory dva. Některá technika je dokonce se dvěma akumulátory rovnou dodávána. S jedním můžete pracovat a druhý mezitím nabíjet,“ uzavírá Petr Tichý, specialista na zahradní a dílenskou techniku sítě prodejen Hecht – specialista na zahradu.

 


Zdroj:

Šárka Lachoutová

ASPEN.PR s.r.o.
www.aspen.pr