Další ročník Čištění řeky Ohře je tu

V tomto roce proběhne Čištění řeky Ohře již po osmé, v termínu od 14. do 16. dubna 2023, hlavním úklidovým dne je sobota 15. 4. 2023.

Akci organizují místní akční skupiny Karlovarského kraje. Naším cílem je vyčistit koryto a břehy Ohře i jejích přítoků. Dobrovolníci se mohou zapojit a pomoci tak s úklidem od Chebu až po Klášterec nad Ohří a dále na řece Teplá a dalších přítocích Ohře.

 

V předešlých sedmi ročnících se podařilo zapojit téměř osm tisíc dobrovolníků, kteří během akcí nasbírali 125 tun odpadu. Do akce se zapojují jednotlivci i skupiny, školy, firmy a jiné organizace, stálí dobrovolníci i nováčci.

Dobrovolníci zdarma obdrží rukavice a pytle, drobnou svačinu a tričko jako poděkování za účast.

Půjdeme po břehu, odvážlivci se mohou plavit, přivítáme tedy suchozemce i vodáky. V okolí řeky se nachází mnohá překvapení, proto opětovně proběhne soutěž o největší nalezenou kuriozitu.

Máte zájem se připojit? S rodinou, kamarády, firmou či samostatně? Pojďte do toho s námi! Vyberte si úsek a obraťte se na kontaktní osobu.

 

Úsek: Cheb – Kynšperk nad Ohří

Mgr. Pavel Mičuda, micuda@mas21.cz, 608 124 001

Úsek: Kynšperk nad Ohří – Karlovy Vary (Chebský most)

Veronika Wojnarová, admin@mas-sokolovsko.eu, 734 279 134, pro přihlášení využijte registrační formulář  dostupný zde: https://1url.cz/FrgkU

Tričko obdrží každý, kdo se registruje do 12. 3. 2023

Úsek: Karlovy Vary – Klášterec nad Ohří

Daniel Benda, benda@mas-krusnehory.cz, 608 734 854

POZOR! Den čištění lze změnit po domluvě s organizátorem.

Teplá

Mgr. Martina Turková, soslpov@seznam.cz, 720 293 803


Zdroj:

Veronika Wojnarová

MAS Sokolovsko o.p.s.
www.mas-sokolovsko.eu