Objev želvy. Řídil bez řidičského oprávnění. Provozovna měla otevřenou zahrádku. Opilý za volantem

Na břehu řeky Mže se objevila želva.

V neděli v odpoledních hodinách byla městská policie informována o tom, že pozorný občan nalezl na břehu řeky Mže pod Rooseveltovým mostem želvu. Želvu nádhernou si strážníci z odchytové skupiny od 24letého Plzeňana převzali a předali ji do Záchranné stanice živočichů Plzeň, kde teď čeká na svého majitele.

 

Nevlastnil řidičské oprávnění.

Spoléhat se na štěstí a jezdit bez řidičského oprávnění se nemusí vždy vyplatit. Své už o tom ví 26letý řidič osobního motorového Mazda 626, který na sebe upozornil v pátek dopoledne v Šumavské ulici, kde porušil dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu. Při kontrole strážníkům, kteří ho zastavili, nepředložil řidičský průkaz. Ani nemohl, lustrací, kterou provedli přivolaní policisté, bylo zjištěno, že ho nikdy nevlastnil. Policisté mladíkovi zakázali další jízdu a případ si převzali k dořešení.

 

Provozovna porušila krizové opatření, měla otevřenou předzahrádku.

V neděli odpoledne zjistila dozorčí služba služebny Městské policie Plzeň-Střed za pomoci městského kamerového systému, že v centru města jedna z provozoven kaváren a cukráren porušuje krizové opatření a na místo vyslal hlídku v terénu. Provozovna měla otevřenou předzahrádku, na níž sedělo cca 11 hostů konzumujících dezerty, včetně nápojů a zároveň byli obsluhováni personálem. Všichni přítomní zákazníci byli důrazně upozorněni na protiprávní jednání, kterého se dopouštěli a vzápětí nato předzahrádku opustili.

Celá záležitost bude pro podezření z porušení povinnosti uložené mimořádným opatřením postoupena k dořešení správnímu orgánu.

 

Opilý cizinec za volantem.

Řidič nadýchal přes 1,5 promile.

Během noční služby ze soboty na neděli odhalili strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Bory za volantem vozu Seat Toledo opilého řidiče. Hlídka městské policie zahlédla jeho automobil, když s ním odbočoval z Tylovy ulice na ulici Domažlická. Její pozornost si vysloužil podezřelým stylem jízdy po silnici, kdy doslova kličkoval v jízdních pruzích. Muže za volantem po zastavení strážníci vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu se zastavil na hodnotě 1,55 promile, při opakovaném měření   se naměřená hodnota přehoupla přes 1,6 promile. Případem 31letého cizince se bude dále zabývat PČR.

 

Porušili zákaz shlukování.

Správnímu orgánu budou strážníky ze služebny Městské policie Plzeň-Doubravka postoupeny tři případy, kdy došlo k porušení krizového opatření spočívajícího v zákazu shlukování v počtu více než dvou osob na veřejných místech. I když byli jejich aktéři opakovaně v minulosti na platná opatření upozorněni, nerespektovali jej. V pátek po poledni to byla skupinka osmi lidí bez domova shlukujících se ve Smrkové ulici u OC Doubravka.  O čtyři hodiny později se pak někteří z nich přesunuli na zastávku MHD „Poliklinika Doubravka“ a v sobotu řešili strážníci trojici na chodníku před domem v Masarykově ulici.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz