Skořicové copy

Ingredience:

těsto: 200 ml vlažného mléka, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, lžička cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky soli;

náplň: 50 g másla, 2 lžíce mleté skořice, cukr krystal;

poleva: 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy

 

Postup:

Z droždí, trochy mouky, cukru a mléka necháme vzejít kvásek asi 10 minut. Poté přidáme zbylou mouku, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout asi 20 minut. Těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme ho na 4 stejné díly. Každý díl vytvarujeme na asi 30 cm dlouhý pruh, potřeme skořicí s máslem a cukrem. Pruhy spleteme do tlustého copu a položíme na tukem vymazaný plech. Necháme kynout ještě 30 minut. Poté dáme péct asi na 180 °C na 40 minut.
Hotové copy zdobíme polevou připravenou smícháním moučkového cukru s citronovou šťávou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu