Šachový autobus vyjede poprvé i v Karlových Varech / 4.11.

Po šachové šalině, trolejbusu a lodi vyjede, tentokráte do karlovarských ulic, historicky první šachový autobus! Šachový klub Spartak Chodov ve spolupráci s Dopravním podnikem města Karlovy Vary vás zve v pátek 4. 11. 2022 na šachovou jízdu městem. Vypravený autobus bude vyzdobený šachovými piktogramy v oknech a uvnitř vozu připravený na šachovou partii.

„Víme, že se jedná o netradiční spojení šachů a autobusu karlovarské MHD, ale přišlo nám to jako zajímavé zpestření pro naše cestující, navíc v šachovém autobuse nebude zapotřebí jízdního dokladu“ uvádí první náměstek primátorky, Tomáš Trtek.

Na západě Čech se projedete po lázeňském městě a u toho si zahrajete šachy s GM Martinem Petrem, velmistrem a předsedou šachového svazu ČR, FM Jakubem Kůsou, sedmnáctiletým reprezentantem a rodákem z Karlových Varů. Můžete vyzvat i čerstvou mistryni republiky v rapid šachu do 10 let, teprve devítiletou Nikolu Kůsovou. Na zastávce vás potrápí v simultánní partii olympionička, devatenáctiletá Anna Marie Koubová. A pokud budete mít chuť soutěžit, můžete se zapojit do vědomostních soutěží o šachu. Na každého čeká malá odměna.

Zahrát si můžete s mezinárodním velmistrem, což je nevyšší šachový titul, kterého na světe dosáhlo pouhých 1.594 hráčů. Vyzvat k simultánní partii letošní účastnici olympijských her by mohl být zážitek nejen pro malé, ale i pro velké cestující, sděluje předseda představenstva, Jiří Vaněček.

V neposlední řadě jsme byli sami zvědaví, zdali naše autobusy budou na takovýto styl akce vhodné. Pokud máme od šachového svazu ČR správné informace, tak jsme vypravili první šachový autobus v České republice“, uvádí místopředseda představenstva, Lukáš Siřínek.

Šachový autobus bude zastavovat zhruba každou půlhodinku na nástupišti v Zeyerově ulici v Karlových Varech. Vstupné zdarma.


Zdroj:

Jiřina Pousková
MARKETINGOVÁ MANAŽERKA
W: dpkv.cz